Warrior Soul: Rock ‘n’ Roll Disease

Warrior Soul werd in 1987 opgestart door componist, vocalist en voormalig drummer Kory Clarke. Begin jaren negentig zorgde de band voor een bijna niet te stoppen creatief proces: zes full-albums werden tussen 1990 en 1996 op de markt gebracht! Daarna ging het minder vlot, maar toch is deze ‘Rock ‘n’ Roll Disease’ het tiende full-album van Kory Clarke en zijn Warrior Soul. Voor de niet ingewijden: Warrior Soul staat, zoals de titel al een beetje aangeeft, voor een uiterst gedreven en energieke mix van metal, punk, hard rock en hard rock ‘n’ roll. Kory Clarke neemt geen blad voor de mond en zijn rauwe doorleefde vocalen zijn de juiste trekpleister voor deze energieke maar best wel ruwe sound. Vernieuwing staat niet echt in het woordenboek van de band, wel rechttoe rechtaan genadeloos door drammen met beukende drumpatronen, pulserende baslijnen, krachtige riffs en punctuele, vingervlugge gitaarsolo’s. En, laten we eerlijk zijn, … zo horen we het best wel graag. Geen franjes, geen tierlantijntjes, geen toeters of bellen, gewoon stevig rockend ten onder gaan met nummers die uitnodigen tot meebrullen, headbangen en compleet uit de bol gaan. Meer moet het niet zijn om ons bij MUSIKA over de streep te trekken. ‘Rock ‘n’ Roll Disease’ is precies zo’n schijfje geworden: acht dampende en stomende rockende nummers die ons uit de bol doen gaan.

Luc Ghyselen (82)

Livewire / Cargo Records UK

Tracklist: 1. Up The Dose 2. Rock N Roll Disease 3. Off My Face 4. Melt Down 5. Rock On 6. War Ride Children 7. Going Mental 8. After The Show