[Pr:oj.ect] RenegAde: Cerebra (ep)

[Pr:oj.ect] RenegAde is een Grieks viertal bestaande uit Marianna (vocals), Ody (drums), Makis (bass) en Tasos (gitaar) die een mix brengt van dark rock, alternative rock en gothic. Het kwartet zorgt zo voor een stevige groove waarin ambient en, vooral, een heel pak elektronica in op duiken. ‘Cerebra’ werd eigenlijk reeds in maart 2017 op de markt gebracht, maar bereikte ons nu pas. Het drie tracks tellend schijfje is niet onaardig, maar ook niet meer dan dat. Geen van de nummers zorgt ervoor dat we op het puntje van onze stoel gaan zitten. Ja, ze luisteren aardig weg, maar na afloop, weet je al niet meer waarvoor elk nummer staat. Voeg daaraan toe dat de nummers die [Pr:oj.ect] RenegAde hier neerzet niet overlopen van originele idee├źn en het is net alsof je naar drie nummers die je al x-aantal keer eerder (en beter) hebt horen langskomen. De mooie, soepele vocalen van Marianna kunnen dit niet echt redden zodat we moeten vaststellen dat [Pr:oj.ect] RenegAde nog een heel pak werk voor de boeg heeft. Een volgende keer beter?

Luc Ghyselen (58)

Independent Release

Tracklist: 1. Pressure 2. Natural Born Killer 3. One Of The Crowd