Pretty Wild: Interstate 13

Dat ze in Zweden weten hoe ze goede muziek moeten maken is ons al een tijdje bekend. Ook Pretty Wild kent de kneepjes van het vak. Deze melodieuze hard rock band van Stockholm en Malmö slaat weer heftig toe. Met ‘Interstate 13’ zetten dit kwartet zichzelf terug eventjes in de kijker. Deze keer beginnen ze met ‘Lets Get It Out’, een midtempo rocker die meteen tussen je oren plakt. Maar na het vlotte openingsnummer komen de heren met het grote geschut boven. ‘Ment For Trouble’ is een vlotte uptempo rocker met groot mee-stamp-gehalte. Strakke riffs van gitarist Axl Ludwig en een catchy refrein liggen aan de basis, hiermee weten we dat de lat hoog ligt. Wat een nummer! OK, maar geen lat te hoog voor ‘Superman’ zou je kunnen zeggen. Deze vlotte rocker klinkt opvallend positief en opgewekt. Meezingen is bijna verplicht. Een eerste rustpunt krijgen we met ‘Wild And Free’ al is dat niet helemaal het geval. Het nummer begint vrij ingetogen maar kent krachtigere momenten. En alhoewel de titel het misschien laat vermoeden, komt ‘Give It All Tonight’ rustiger over dan verwacht. Het midtempo catchy refrein nodigt met zijn “who-ho, who-ho” wel uit maar echt alles geven doen ze niet. Dit gebeurt, met enige vertraging, wel in de right-in-your-face-rocker ‘Stand My Ground’ die hierdoor het ideale party nummer is. Draai die kraan maar open! ‘The Way I Am’ toont het onvervalste rock ’n roll hart van deze heren. ‘Thanks To You’ is een klassieke ballad met een vocaal pareltje van Ivan Ivve Höglund. Axl’s emotionele zes snaren wisten vrij makkelijk mijn snaar te raken. Naar het einde van het album zitten enkele rockers verscholen. ‘Shot Me Down’ swingt lekker door dankzij Kim Chevelle op bas en Johnny Benson op drum. Het betere gitaar- en vocale werk horen we nog eens in ‘Walk The Edge’. Na de krachtige rock ’n roller ‘I Love It’ sluiten we af met ‘Break Down The Walls’. Het nummer straalt uit wat de titel vertelt: het rockt, schud je nog een laatste keer door elkaar en laat je zonder schaamte buiten adem achter. Vlotte zang, goed gitaarwerk, leuke ritmes, catchy refreinen, het is niet erg vernieuwend maar een goede bevestiging dat deze band zijn pijlen richting de top nog wat aangescherpt heeft. De nummers zitten goed in elkaar, klinken vlot en melodieus en bevatten de nodige energie om je te laten bewegen. Dit feelgood album is de ideale medicijn om een slecht humeur te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Drie kwartier Zweedse melodieuze hard rock waar een mens vrolijk van wordt: Dat is precies waar de heren van Pretty Wild voor zorgen.

Rocking Klingon (85)

Dead Exit / Black Lodge

Tracklist: 1. Lets Get It Out 2. Ment For Trouble 3. Superman 4. Wild And Free 5. Give It All Tonight 6. Stand My Ground 7. The Way I Am 8. Thanks To You 9. Shot Me Down 10. Walk The Edge 11. I Love It 12. Break Down The Walls