Bright Curse: Time Of The Healer

Bright Curse werd in Londen in 2012 opgestart als een trio bestaande uit twee Fransen, die een verleden hadden in de Franse psychedelic rock band Soul Manifest, een een Zweed. Dit zorgde al meteen voor een vijf tracks tellende titelloze ep. In 2015 volgde een twee tracks tellende single en een jaartje later was het eerste full-album een feit. Het album kreeg vrij lovende kritieken in, vooral, de Britse pers en dat opende de deuren naar o.a. HellFest en DesertFest Berlijn. Intussen is het label die het album op de markt bracht, HeviSike Records, op de fles gegaan en wordt het tweede album van Bright Curse, deze ‘Time Of The Healer’ dus, op de markt gebracht door wat misschien hét label is op gebied van stoner, doom, psychedelic rock: Ripple Music. ‘Time Of The Healer’ telt slechts vijf tracks en opent met het lang uitgesponnen ‘Smoke Of The Past’. Deze elf minuten tellende track opent met een mysterieuze soundscape alvorens een traag kabbelend ritme het nummer op gang trekt met bezwerende fluittonen als extra pigment. Langzaam wordt kracht en wat tempo ingebracht om uiteindelijk af te sluiten met pure psychedelica en wat Franstalige tekst. ‘Laura’ opent al even sloom en traag en krijgt kortstondige krachtige accenten. Een trompet zorgt voor een ander extra kleur. Nog wat langzamer gaat het er aan toe met ‘Une Virêe’, een kort nummer dat na drie minuten af klokt en een Franstalige tekst mee krijgt. Met ‘Shadows’ krijgen we opnieuw een lang uitgesponnen nummer (elf minuten) te horen dat opnieuw aan een uiterst langzaam tempo wordt opgestart waarna gelukkig wat kracht en uptempo aan bod komt, anders waren we ongetwijfeld in slaap gedommeld. Het titelnummer sluit dit album af. Opnieuw een lang uitgesponnen nummer, meer dan tien en halve minuut, dat dit keer wel krachtig en vlot wordt opgestart. Maar dit is van slechts korte duur, daar dit nummer langzame fragmenten afwisselt met krachtige up-tempo momenten. Ook hier komt trompet voor wat frivoliteit zorgen, maar echt “warm” worden we hier opnieuw niet van. Toch is dit met ruime voorsprong onze meest favoriete track op dit schijfje, maar dan nog blijven we op onze honger zitten. Als je deze ‘Time Of The Healer’ van Bright Curse links laat liggen, heb je, naar onze bescheiden mening, niets gemist. Maar ja, de paddenstoelen waren net op en daar er hier ten huize je dienaar niets te vinden was om te roken of te snuiven …

Luc Ghyselen (50)

Ripple Music

Tracklist: 1. Smoke Of The Past 2. Laura 3. Une Virêe 4. Shadows 5. Time Of The Healer