I Prevail: Trauma

Met ‘Trauma’ zorgt het Amerikaanse metalcore gezelschap voor een tweede full-album. I Prevail werd in 2013 opgestart. Eind 2014 kreeg het gezelschap een stevige boost in populariteit dankzij hun cover van Taylor Swift’s ‘Blank Space’. Later volgden een ep (‘Heart vs. Mind’ (2015)) en een eerste full-album (‘Lifelines’ (2016)). Op ‘Trauma’ gaat I Prevail op zijn elan verder. De heren houden duidelijk van metalcore, maar ook zeemzoete popdeuntjes zijn hen niet vreemd. Hét voorbeeld hiervan vind je op dit album met ‘Every Time You Leave’ met gastvocalen van Delaney Jane. Voor de rest zorgt I Prevail hier voor een mix van metalcore, post hardcore, pop en punk dat allemaal veel te gepolijst, te radiovriendelijk klinkt voor ondergetekende. Dat dit (sub)genre aanslaat bij een jeugdig publiek, kan ik ergens begrijpen, maar voor doorgewinterde rock en metal fanaten is deze ‘Trauma’ van I Prevail veel te zeemzoet. Zelfs het feit dat de heren dit keer zelfs wat rap toevoegen in een paar nummers, helpt voor ondergetekende niet. Dit is een album dat het waarschijnlijk goed of zelfs uitstekend zal doen in tal van hitlijsten, maar bij ondergetekende niet meer in de cd-lader zal te vinden zijn.

Luc Ghyselen (50)

Fearless Records

Tracklist: 1. Bow Down 2. Paranoid 3. Every Time You Leave 4. Rise Above It 5. Breaking Down 6. DOA 7. Gasoline 8. Hurricane 9. Let Me Be Sad 10. Low 11. Goodbye (Interlude) 12. Deadweight 13. I Don’t Belong Here