Exumer: Hostile Defiance

Exumer is een Duitse thrash metal band die reeds in 1984 ontstond als Tartaros. Toen een eerste demo, ‘A Mortal In Black’, er aan kwam in 1985 was de naam reeds gewijzigd tot Exumer. Een eerste levensperiode kende de band tot 1991 waarin twee full-albums op de markt kwamen. In 2001 was er een kortstondige opflakkering en sinds 2008 is de band terug actief met nog steeds twee leden uit de originele line-up: Ray Mensch (gitaar) en Men Von Stein (vocals). Exumer kan je als band perfect naast Slayer plaatsen, en daar zullen vooral de vocalen van Mem voor zorgen. ‘Hostile Defiance’ zorgt voor tien uitstekende tracks indien je natuurlijk thrash metal minded bent. Vernieuwend is het allerminst, maar de energie en de kracht die van dit tiental uitgaat zou moeten volstaan om elke thrash metal fanaat over de streep te trekken. Of dit het beste Exumer album ooit is geworden? Daarover zullen we ons nog niet direct uitspreken. Feit is wel dat we vanaf de eerste tonen van opener ‘Hostile Defiance’ tot en met het slotakkoord van ‘Splinter’ ons als “een vis in het water” hebben gevoeld. Dit was krachtig, energiek, vuil en gedreven en … zo horen we onze stukken trash metal wel graag. Met dit nieuwste schijfje onder de arm mag Exumer misschien wel het opgelaten plaatsje van Slayer claimen.

Luc Ghyselen (90)

Metal Blade Records

Tracklist: 1. Hostile Defiance 2. Raptor 3. Carnage Rider 4. Dust Eater 5. King’s End 6. Descent 7. Trapper 8. The Order Of Shadows 9. Vertical Violence 10. Splinter