Symphony X op 1 juni in Biebob.

Biebob, Vosselaar blijft toch de toonaangevende muziektempel op gebied van metal. Op zaterdag 1 juni staat het Amerikaanse Symphony X er op het podium.

Symphony X werd in 1994 opgestart en zorgt voor een heel knappe en stevige mix van power metal en progressive metal die we gemakshalve in het vakje progressive power metal kunnen onderbrengen. Heel opvallend bij dit uitmuntende gezelschap is het feit dat er hel weinig wijzigingen in de line-up zijn geweest. Michael Pinella (keyboards), Jason Rullo (drums) en Michael Romeo zijn er al bij van het prille begin. Vocalist Russell Allen kwam een jaartje later en ook bassist Mike LePond tekent reeds sinds 1999 present. Symphony X heeft ondertussen negen full-albums in zijn discografie staan waarvan de laatste, ‘Underworld’ (Nuclear Blast), alweer dateert van 2015 (het wordt dus stilletjes aan tijd voor nieuw werk). Elk van die albums kreeg goede kritieken en ook tijdens live concerten, zet het vijftal steeds zijn beste beentje voor. Vooral gitarist Michael Romeo en vocalist Russel Allen gaan meestal met de meeste aandacht lopen, maar ook de drie overige leden van de band weten echt wel van wanten.

Het Britse Savage Messiah is als support act van de partij op deze Europese tournee van Symphony X. Savage Messiah werd in 2007 opgestart en heeft vier full-albums op de markt gebracht. Een gloednieuw album, ‘Demons’ (Century Media), wordt heel binnen kort verwacht.

Wij, van MUSIKA, zagen beide bands reeds eerder op verschillende podia en terwijl we Savage Messiah best wel goed vonden, is het vooral naar de show van Symphony X dat we uitkijken. Reserveer alvast uw ticket(s), want het zou wel eens erg druk kunnen worden op 1 juni. Meer info vind je alvast om www.biebob.be