Hunter: Hunter

Je houdt van traditional heavy metal? Je verwacht geen gekke wisselingen in tempo of ritme? Je verwacht een degelijke krachtige no-nonsense sound? Dan is dit debuutalbum van het Belgische Hunter hoogstwaarschijnlijk helemaal je ding. Hunter werd in 2016 opgestart door een vijftal dat zijn sporen eerder verdiende in tal van andere bandjes. De heren zorgen nu voor een eerste titelloos full-album met zeven tracks die liefhebbers van traditional heavy metal onvoorwaardelijk over de streep zou moeten trekken. Enige vorm van vernieuwing is hen totaal vreemd: je wordt dus werkelijk terug in de tijd gekatapulteerd toen heavy metal nog in zijn kinderschoentjes stond. We gaan eerlijk vermelden dat we het zelf iets avontuurlijker willen horen, maar dat neemt helemaal niet weg dat Hunter hier zeven tracks neerzet die we best wel kunnen smaken. Nee, “total loss” worden we er niet van, maar het doet ons toch even dromen naar de begindagen van heavy metal en NWOBHM toen een pak bands onze aandacht wisten vast te houden met stevige en krachtig rockende zware muziek. Hunter zou toen waarschijnlijk een goede middenmoter zijn geweest, nu zal het knokken worden om een plaatsje te verwerven in het heavy metal landschap. Elk van de zeven tracks heeft wel iets te bieden, maar, naar onze smaak althans, toch te weinig om ons helemaal over de streep te trekken. Toch is dit een niet onaardige kennismaking met dit kwintet.

Luc Ghyselen (68)

Independent Release

Tracklist: 1. Dominion 2. Infiltrator 3. Then Comes The Night 4. Underground 5. No Man’s Land 6. The Knight Of The Black Rose 7. Glorious