The End: Machine: The End: Machine

The End: Machine: een nieuwe naam met muzikanten die reeds lang het klappen van de zweep kennen. The End: Machine is immers een samenwerking tussen George Lynch (gitaar), Jeff Pilson (bass), Mick Brown (drums) – alle drie deel uit makend van de “klassieke” Dokken line-up – en vocalist Robert Mason (huidige vocalist bij Warrant). Breng zo’n klasbakken samen die gefocust werken aan nieuwe nummers en je verkrijgt een mooi resultaat als je liefhebber bent natuurlijk van melodic hard rock / classic rock. Je zal ongetwijfeld elementen ontdekken die je ook terug vindt bij o.a. Dokken, Warrant en / of Lynch Mob, maar toch bewijst The End: Machine hier in elf nummers dat ze ook bestaansrecht hebben. Elf tracks telt dit titelloze debuut die niet vernieuwend zijn, maar wel krachtig en uiterst melodieus uit de speakers knallen. Dit gebeurt aan de hand van een stevige en solide basis van drums en bass, sterke riffs en heel melodieuze gitaarsolo’s waar George een patent lijkt op te hebben en krachtige, maar heel soepele vocalen. Track na track weet het kwartet te overtuigen met hun sound waarin wij vooral gecharmeerd worden door het knappe melodieuze gitaarwerk die in elke song opnieuw aan bod komt en de erg krachtige stem van Robert. Of het nu om het energiek rockende ‘Ride It’ gaat of je eerder valt voor een kloeke power ballade als ‘Bulletproof’, The End: Machine zorgt voor een knappe compositie die je aandacht trekt en … vast houdt. Indien je het (sub)genre, of een van de genoemde bands, een warm hart toedraagt, mag je dit debuut van The End: Machine blindelings aan je collectie toevoegen.

Luc Ghyselen (78)

Frontiers Records FRCD 933

Tracklist: 1. Leap Of Faith 2. Hold Me Down 3. No Game 4. Bulletproof 5. Ride It 6. Burn The Truth 7. Hard Road 8. Alive Today 9. Line Of Division 10. Sleeping Voices 11. Life Is Love Is Music