Mgla op 16 mei in de Kortrijkse Kreun.

Wie van black metal houdt, heeft heel zeker al donderdag 16 mei ingekleurd want dan is er een avond om duimen en vingers af te likken in De Kreun te Kortrijk.

Die avond is er immers een passage van het Poolse Mgla, een band die we niet zo vaak op de planken te zien krijgen. Mgla werd in 2000 opgestart en zorgde reeds voor o.a. drie full-albums, die stuk voor stuk goed ontvangen werden door zowel pers als publiek. Het meest recente album, ‘Exercises In Futility’, dateert reeds van 2015 zodat we zo stilletjes aan uitkijken naar nieuw werk van dit gezelschap, al kan dit concert natuurlijk het lange wachten wat verzachten.

Maar vooraleer het zover is krijg je eerst nog Revenge te verwerken. Dit Canadees gezelschap is er ook reeds sinds 2000. Vijf full-albums sieren ondertussen de discografie van deze heren die een mix brengen van black metal en death metal. Ook bij dit gezelschap dateert het meest recente full-album, ‘Behold.Total.Rejection’, reeds van 2015.

Dan is het Poolse Doombringer, dat de avond mag openen, op dit gebied actueler. Dit gezelschap werd in 2007 opgestart en zorgde ondertussen voor o.a. twee full-albums waarvan ‘Walpurgis Fires’ eerder dit jaar op de markt kwam (voor recensie zie onze rubriek CD review).

Drie bands dus die garant staan voor een donker en beklijvend avondje in De Kreun. De organisatie is in handen van de mensen die ook instaan voor ThroneFest dat dit jaar plaats vindt op 8 en 9 juni.

Meer info vind je o.a. op www.wildewesten.be of op https://www.facebook.com/events/Music/mgla-revenge-doombringer-de-kreun/2192122854392980/