Alchemy: Dyadic

Alchemy is een Italiaanse hard rock / melodieuze metalband, die in het verleden al enkele ep’s en in 2016 het album ‘Never Too Late’ uitbrachten. Met dit album zijn ze op tournee gegaan met Don Airey, Sandness en Hell In The Club maar hebben tussendoor ook de tijd genomen om nieuw materiaal te schrijven. Bij hetzelfde platenlabel, Street Symphonies Records, komt op 29 maart hun opvolger ‘Dyadic’ uit. In de line-up vinden we zanger Marcello Spera, gitarist Christinao Stefana, keyboardspeler Andrew Trabelsi, bassist Matteo Castelli en Matteo Severini op drum. Voor het mixen en masteren werd Roberto Priori aangesproken, voor de productie Pierpaolo “Zorro” Monti. Zowel de vocale als de gitaarpartijen werden apart geproducet om niets aan het toeval over te laten en het maximum eruit te halen. En dat kan je ook horen: het album klinkt geweldig en dat op zich stimuleert de luisterervaring. De opener, ‘Cursed’, doet me denken aan een kruising tussen Eden’s Curse en Wildheart. Het uptempo nummer kent een goede drive en schwung om de schijf te starten. Mijn goesting is alvast geprikkeld. Opvolgers ‘One Step Away’ en ‘Endless Quest’ zijn iets rustiger, maar beiden melodieuze rocknummers met pakkende riffs. Met ‘What It Takes’ gaat de rem er voor de eerste keer op en een beklijvende gitaarsolo zorgt dat het nummer gewoonweg straalt. De melodie laat je niet rap los. Terug wat kolen op het vuur voor de rockers ‘Nuketown’, ‘Day By Day’ en ‘Hero’. Pittig gitaarwerk met catchy melodieën. Het groovy ‘Lost In The Dark’ klinkt iets zwaarder maar de keys en gitaarpartijen houden het nummer luchtig. Terug wat gas afnemen met ‘Goodbye’, die met intieme vocalen en piano de sfeer breekbaar maakt. Het nummer bloeit open en ook hier zorgt snarenplukker Cristiano Stefana voor magie. Naar het einde toe vinden we nog ‘Prisoner’ die toch wel het opvallendste nummer tussen de rest is. Een melodieuze riff met hammond keyboard gecombineerd met hippe vocalen en vlot bass- en drumwerk van de beide Matteo’s. Als afsluiter van het album krijgen we ook nog een akoestische versie van dit nummer. Met dit album komen de heren grotendeels hun beloftes na. Je voelt dat er serieus gesleuteld werd om dit album in elk opzicht te perfectioneren. We worden drie kwartier verwend door Alchemy met het betere AOR / melodic hard rock werk.

Rocking Klingon (80)

Street Symphonies Records SSR 035

Tracklist: 1. Cursed 2. One Step Away 3. Endless Quest 4. What It Takes 5. Nuketown 6. Day By Day 7. Hero 8. Lost In The Dark 9. Goodbye 10. Take Another Shot 11. Prisoner 12. Goodbye