Beyond Our Sight: The Void Within (ep)

“Modern metal” staat in de promo tekst te lezen als genre voor deze debuut-ep van Beyond Our Sight, een zestal uit de buurt van Gent. ‘The Void Within’, want dat is de titel die de ep mee krijgt, telt zes tracks en een bonus track. Die bonus is de eerder op de markt gebrachte single ‘Strenuous’. Muzikaal is het zestal – Lendert François (vocals), Micheal van Wemmel (vocals), Pieter-Jan Van Daele (bass), Michiel Geleyn (gitaar), Frédéric Santens (gitaar) en Mattias Van Rompaey – niet echt in een of ander vakje te catalogeren. We horen zowel elementen uit groove metal, metalcore, als uit thrash metal en death metal. Een eigenzinnige mix dus van verschillende stijlen die misschien nog het best te vergelijken valt met het Franse Dagoba. Ook vocaal tapt men uit verschillende vaatjes: cleane vocalen (die zijn duidelijk in de minderheid) worden afgewisseld met zware diepe grunts, growls en screams. We gaven de ep een aantal draaibeurten, maar moesten telkens opnieuw tot de conclusie komen dat dit allesbehalve ons ding is. Muzikaal zijn er momenten die ons best bevallen, maar ook heel veel meer stukken en fragmenten die ons echt koud laten. Hetzelfde geldt voor het vocale gedeelte zodat we moeten stellen dat er, naar onze smaak dan toch, nog een heel pak werk aan de winkel is voor Beyond Our Sight. Maar hey, we hebben ook niet steeds de waarheid in pacht.

Luc Ghyselen (50)

Independent Release

Tracklist: 1. Mindless Impulses 2. Your Mind Makes It Real 3. Wasteland 4. The Void Within 5. Whitenoise 6. Icarus 7. Strenuous