Witherfall: The Vintage (ep)

Het Amerikaanse Witherfall staat voor een donkere mix van progressive metal en melodic metal. Sinds de opstart in 2013 van de band heeft Witherfall reeds twee uitstekend ontvangen albums afgeleverd: ‘Nocturnes And Requiems’ (2017) en ‘A Prelude To Sorrow’ (2018). Tijdens de opnames voor het laatste album nam het gezelschap ook twee cover versies op: Tom Petty’s ‘I Won’t Back Down’ en Helloween’s ‘A Tale That Wasn’t Right’. En in plaats van die nummers te gebruiken bij een special editie van een album, beslisten de heren om beide nummers, aangevuld met een aantal akoestische versies van eigen nummers op de markt te brengen in de vorm van deze acht tracks tellende ep. Je verkrijgt hiermee acht uiterst beklijvende en intense nummers die een ander licht werpen op Witherfall: akoestisch, fragiel, maar och zo intens, donker en immens beklijvend. Vooral de versie van ‘I Won’t Back Down’ hakt er diep in. Maar ook de overige tracks zijn pareltjes geworden, zodat we deze Witherfall-ep ten volle aanraden aan elke muziek liefhebber die zodoende zo’n veertig minuten in een diepe, duistere wereld wordt meegesleept. Zorg wel dat je er vlug bij bent, want dit is een gelimiteerde genummerde uitgave!

Luc Ghyselen (90)

Century Media

Tracklist: 1. Vintage I 2. Nobody Sleeps Hereā€¦ 3. Vintage II 4. A Tale That Wasn’t Right 5. Ode To Despair 6. The Long Walk Home (December) 7. I Won’t Back Down 8. Vintage