Sins Of The Damned: Striking The Bell Of Death

Uit Chili krijgen we deze maand Sins Of The Damned hun debuut ‘Striking The Bell Of Death’ voor de kiezen. Het viertal maakt speed metal met een retrorandje, maar hun grootste verrassing is de keus van het type zang. Razor (ex-Enforcer, maar niet de gekende Zweedse Enforcer), die ook de gitaarsnaren beroert, heeft namelijk een raspende growl. Dit staat soms in contrast met het redelijk cleane geluid van de band. Net alsof men van zanger wisselde met een blackened thrash metal band. Dit is echter geen grote smet op hun blazoen aangezien er de laatste tijd in navolging van Midnight wel meerdere bands deze strategie zijn beginnen te hanteren. Maar er zit wel op die manier weinig variatie in de zang wat toch wel wat op punten scheelt. Muzikaal zit alles echter zeker snor. Cleane gitaarlijnen, strakke riffs en een sterke ritmesectie maken een goeie speed metal band en dat vind je genereus doorheen ‘Striking The Bell Of Death’. De sound druipt niet overdreven in de old-school vibe, maar schurkt er zich wel gezellig tegen. Jammer genoeg grijpen niet alle songs onze aandacht waardoor het album nogal een gemengde affaire is geworden. ‘Take The Weapons’ en ‘The Lion And The Prey’ zijn bijvoorbeeld uitmuntende songs, maar daarvoor staan niemendalletjes als ‘The Outcast (Sign Of Cain)’ en ‘Victims Of Hate’ klaar om het niveau naar beneden te gaan. Op zich is er niets mis met Sins Of The Damned, maar een beetje kruiding zou hun songs wonderen doen, evenals wat catchy hooks. Op dit moment blijven we nog wat op onze honger zitten, maar aangezien dit een debuut is (alhoewel de heren al drie demo’s en een split hebben uitgebracht) kunnen we hen nog alle kansen geven om te ontplooien. Vooralsnog blijft men steken in middelmatigheid.

Levi De Luycker (63)

Shadow Kingdom Records

Tracklist: 1. Striking The Bell Of Death 2. They Fall And Never Rise Again 3. Take The Weapons 4. The Lion And The Prey 5. The Outcast (Sign Of Cain) 6. Victims Of Hate 7. Death’s All Around You