Necrodeath: Defragments Of Insanity

‘Defragments Of Insanity’ van Necrodeath is het met de huidige line-up opnieuw opgenomen tweede album ‘Fragments Of Insanity’, dat origineel op de markt kwam in 1989. Necrodeath werd in 1985 opgestart en wordt beschouwd als een van de eerste extreme metal bands uit Italië. De heren kiezen voor een brutale mix van black metal, death metal en thrash metal, maar hielden het na vijf jaar (en twee albums), voor gezien in 1990. Sinds 1998 is de band terug actief en zorgen Necrodeath nog steeds voor hun brutale beklijvende mix. Intussen kwamen al negen full-albums op de markt tijdens de tweede periode van de band zodat je deze ‘Defragments Of Insanity’ als nummer tien kan beschouwen. De line-up van Necrodeath bestaat tegenwoordig uit Peso (drums – en enig nog overgebleven lid van de originele line-up), Flegias (vocals), Pier Gonella (gitaar) en GL (bass). Of deze opnames nu veel anders klinken dan het origineel, weten we niet daar het originele album niet in onze collectie terug te vinden is. Wel kunnen we stellen dat de agressief en brutaal klinkende mix van death metal, black metal en thrash metal gedreven en energiek uit de speakers spat, én dat het kwartet ons acht nummers kan boeien zonder verzwakkingen. Dus mogen we ook zeggen dat wie het ‘Fragments Of Insanity’ om een of andere reden niet in huis haalde, met deze ‘Defragments Of Insanity’ een stevige knallende album in huis haalt. Misschien niet de absolute top, maar toch wel dicht bij het betere werk aanleunend: vooral het afsluitende, op high speed gebrachte, ‘Eucharistical Sacrifice’ draait hier vele overuurtjes.

Luc Ghyselen (85)

Scarlest Records SC 354-2

Tracklist: 1. Choose Your Death 2. Thanatoid 3. State Of Progressive Annihilation 4. Metempsychosis 5. Fragments Of Insanity 6. Enter My Subconscious 7. Stillbirth 8. Eucharistical Sacrifice