Buckcherry: Warpaint

Het Amerikaanse Buckcherry werd in 1995 en hield het na twee nochtans vrij succesvolle albums in 2002 voor bekeken. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2005 besloten vocalist Josh Todd en gitarist Keith Nelson de band met een vernieuwde line-up nieuw leven in te blazen. Album nummer drie, ’15’ getiteld, blijkt meteen het grootste succes voor Buckcherry met succesnummers als ‘Crazy Bitch’ en ‘Sorry’. De muzikale carrière van de band zit vanaf dan op het goede spoor en is sindsdien niet meer ontspoort. De line-up werd in de loop der tijd nu en dan wel gewijzigd zodat we nu volgende heerschappen aan boord vinden: Josh Todd (vocals), Stevie D. (gitaar, backing vocals), Kelly LeMieux (bass, backing vocals) en Kevin Roentgen (gitaar, backing vocals). Onlangs werd Francis Ruiz aangekondigd als nieuwe drummer, maar of Sean Winchester nog de ezelsvellen beroert op dit album, konden we niet meteen achterhalen. ‘Warpaint’ is het achtste full-album voor Buckcherry. Het schijfje bevat twaalf korte gebalde songs die het goed zullen doen bij een radiostation als Studio Brussel. Rockend met mooi gitaarwerk, en de typische lichtjes rauwe raspende vocalen van Josh die goed tot zijn recht komt als gaspedaal wordt ingedrukt, maar evengoed uit de verf komt tijdens de rustiger momenten. Bass en drums zorgen hier voor een kloeke fundatie zonder tierlantijntjes. Zelf houden we meer van krachtiger, minder radiovriendelijke rock / metal, maar, eerlijk is eerlijk, het was geen straf om de volledige rit van ‘Warpaint’ uit te zitten. Niet dat we vanaf nu Buckcherry hoger inschatten dan voordien, maar zo nu en dan mag een streep Buckcherry dus wel langskomen. Liefhebbers van eerder mainstream (hard) rock / alternative rock kunnen evenwel op beide oren slapen: ‘Warpaint’ zal niet misstaan in hun collectie.

Luc Ghyselen (75)

Century Media

Tracklist: 1. Warpaint 2. Right Now 3. Head Like A Hole 4. Radio Song 5. The Vacuum 6. Bent 7. Back Down 8. The Alarm 9. No Regrets 10. The Hunger 11. Closer 12. The Devil’s In The Details