Spiral Skies: Cult (ep)

Het Zweedse Spiral Skies werd in 2014 opgestart en brengt een mix van doom, folk en classic rock die we tegenwoordig onder de noemer retro rock klasseren. Na een ep en een single was er vorig jaar het debuutalbum ‘Blues For A Dying Planet’ en nu dus deze twee tracks tellende ep ‘Cult’. Het titelnummer mag openen en zorgt meteen voor een goede mix van doom en classic rock waarin de vocalen van Frida Eurenius met de meeste aandacht gaan lopen daar het nummers zelf mooi in het kader doom / classic rock valt onder te brengen. De tweede track, ‘The Final Set’, is een stuk heftiger, steviger zonder dat het gezelschap buiten de lijntjes van doom / classic rock kleurt. Drums en bass zorgen voor een kloeke ondersteuning, de riffs zijn adequaat en de gitaarsolo’s zijn melodieus en klinken heel helder. Opnieuw is het de stem van Frida die ons het meest opvalt. Niet dat de dame een uitgesproken stem timbre heeft, maar haar vocalen passen wonderwel bij het muzikale. Een “must have” is ‘Cult’ niet geworden, wel een leuke aanvulling op je collectie indien je van classic rock / retro rock houdt.

Luc Ghyselen (72)

AOP Records

Tracklist: 1. Cult 2. The Final Set