Altar Of Oblivion: The Seven Spirits

Het Deense Altar Of Oblivion is met ‘The Seven Spirits’ toe aan zijn derde full-album. De band werd in 2005 opgestart en brengt een mix van epic heavy metal en doom. ‘The Seven Spirits’ telt zeven tracks, goed voor zo’n eenenveertig minuten krachtige muziek. Maar echt wakker liggen we niet van dit vijftal. Vooral de vocalen van Mik Mentor liggen ons helemaal niet. Verder blijft men heel mooi binnen de lijntjes van het genre kleuren: zowat elke cliché die men kan bedenken in verband met heavy metal / doom komt aan bod. Verder is ook de opbouw van de nummers uiterst traditioneel te noemen, zodat we deze Altar Of Oblivion gewoon een “middenmotor” vinden. Dat de heren waarschijnlijk een stuk beter tot hun recht komen tijdens een concert, kunnen we best begrijpen, maar ik geloof dat er in ieder land een pak bands van gelijkwaardig niveau rondlopen. Nee, ‘The Seven Spirits’ van Altar Of Oblivion kon ons niet overtuigen en daar zijn de heel modale nummers én het vocale werk debet aan.

Luc Ghyselen (60)

Shadow Kingdom Records SKR 147

Tracklist: 1. Created In The Fires Of Holiness 2. No One Left 3. Gathering At The Wake 4. The Seven Spirits 5. Language Of The Dead 6. Solemn Messiah 7. Grand Gesture Of Defiance