Find Me: Angels In Blue

Find Me is een kunstmatige kruisbestuiving van de buitengewone zanger Robbie LaBlanc van Blanc Faces en de zeer getalenteerde muzikant, songwriter en producer Daniel Flores (Issa, The Murder Of My Sweet). Door dat beide heren met hun eigen band bij hetzelfde platenlabel, Frontiers Records, zitten, bedacht de voorzitter deze muzikale combinatie. Een schot in de roos! Het heeft een viertal jaar geduurd, maar na ‘Dark Angel’ uit 2015 komt Find Me nu met een derde album, getiteld ‘Angels In Blue’. Find Me bestaat natuurlijk uit meer dan twee mensen. Philip Lindstrand (gitaar), Sören Kronquist (keyboards) en Johnny Trobro (bass) zorgen voor de rest van de muzikale lijn. Daarnaast zijn er ook enkele gastmuzikanten. Openingsrocker ‘No Tears In Paradise’ mist zijn intrede niet. Na een vocale verwelkoming van Robbie schiet het album op gang. Wervelende keys in combinatie met enthousiast gitaarwerk. De productie van het album is prachtig en dat komt de muzikale beleving zeker ten goede. Ook ‘Chain Of Love’ is zo’n lekkere rocker. De melodieuze riffs worden in dit keyboard overladen arrangement als zoete broodjes gesmaakt. En als je denkt dat je alles al gehoord hebt, krijgen we met ‘True Believer’ nog zo’n topper. Het scoren van drie topnummers op een rij, dat kan gewoonweg niet blijven duren. Mis poes! We krijgen een continue flow van perfecte melodieuze rock op het hoogste niveau! Luister maar naar ‘Straight For Eternity’ met de gitaarsolo van Joan Thuresson (State Of Salazar), gevolgd door ‘Can’t Let Go’ met Michael Palace op gitaar, man man, dat album is gewoonweg niet te doen. De ene oorworm is nog niet weg en de andere zit al te loeren. Jump naar de eighties om wat te bekomen. De betoverende en fragiele aanpak van ‘One Last Kiss’ werkt wonderwel. Genoeg ballad, met ‘Living A Lie’ kunnen we terug onze voetjes laten meetikken op het ritme van de gitaren en keyboard. Opvallend is dat overal gitaar en keyboard in verwerkt zit, maar telkens mooi gedoseerd en aanvullend op de zang. Titeltrack ‘Angels In Blue’, ‘Waiting For A Lifetime’ en ‘Desperate Dreams’ pakken het groots aan en het aanstekelijk ritme heeft me alweer te pakken. ‘Show Me What You’d Die For’ knipoogt even naar Journey en met ‘Only The Lonely’ krijgen we nog een laatste keer Michael Palace op gitaar in een typisch Find Me nummer. En neen, het is geen cover. Hoewel het allemaal zeer voorspelbaar is, het is en blijft magie. We krijgen met ‘Angels In Blue’ een les hoe een AOR album moet klinken. Waar anderen erin slagen een album met enkele toppers te maken, slaagt Find Me erin om van elk nummer een topper te maken zonder opvullers. Elk nummer klinkt opwindend en is songwriting op hoog niveau. Dertien melodieuze hardrocktracks met catchy melodieën, sterke gitaar- en keyboardstukken, veel ritme en bovenal een hemelse strot die alles bij elkaar zingt, zorgen voor een oorgasme dat een vol uur duurt.

Rocking Klingon (92)

Frontiers Records FRCD 919

Tracklist: 1. No Tears In Paradise 2. Chain Of Love 3. True Believer 4. Straight For Eternity 5. Can’t Let Go 6. One Last Kiss 7. Living A Lie 8. Angels In Blue 9. Show Me What You’d Die For 10. Waiting For A Lifetime 11. You Are The Only One 12. Desperate Dreams 13. Only The Lonely