Skylake: In Orbit

Het Nederlandse Skylake werd in Utrecht in 2015. Het gezelschap drukt zich uit met een mix van alternative rock en progressive rock en deze ‘in Orbit’ is hun debuut. Skylake bestaat uit vier uitstekende muzikanten: Bart laan (gitaar, vocals), Arjan Laan (drums), Charlie Feld (bass) en Suzan van den Engel (vocals, harp). Voor live concerten wordt de band versterkt met gitarist Jimmie Feld. Inspiratie haalt het gezelschap vooral bij Karnivool, Anathema, Tesseract en Steven Wilson. En alhoewel we ook deze bands best kunnen smaken is het toch allemaal een beetje te braafjes voor ondergetekende. Let wel: alles klinkt aardig, de songs worden mooi opgebouwd en werden goed gearrangeerd, maar nooit of nergens gaat men eens uit de bocht. Elke track – je vindt er zeven op dit debuut – blijft rustig en kalm verder kabbelen en nooit worden we hier echt opgeschrikt. Wel geven we toe dat je rustig kan en mag wegdromen op de tonen van ‘In Orbit’, want zowel de muziek als de stem van Suzan stralen rust en kalmte uit. Indien je graag kwaliteitsvolle muziek hoort langskomen terwijl je in je luie zetel ligt die er niet voor zorgt dat je plots opschrikt, dan is deze eerste van Skylake iets die je goedkeuring misschien zal wegdragen. Wij horen het liever allemaal iets steviger en strakker …

Luc Ghyselen (60)

Freia Music

Tracklist: 1. The Storm 2. Haste 3. Prisoner 4. Smooth Skin / War Within 5. Vicious 6. Crossroads 7. Luna