Misery Index: Rituals Of Power

Het zesde album van Misery Index was er één waarop het lang wachten was. Na vijf jaar krijgen we eindelijk negen nieuwe nummers. Overdreven veel is het niet (dit is een eufemisme trouwens). Dan maar hopen dat ze alle negen goed zijn. Opener ‘Universal Untruths’ is al een intro, wel een goeie. Wat dan volgt is zoals de traditie het wil steengoeie Misery Index nummers waar je haren van recht komen te staan. Na zesendertig minuten is het voorbij en herbegin je gewoon (tenzij je de limited box set in huis haalt, want die bevat twee bonus covers). ‘Ritual Of Powers’ is death metal gemengd met grindcore en deathcore van de bovenste plank. Ik kan dit allen maar aanbevelen, zeker om een eens goed de demonen los te laten. Misery Index staat misschien gebrandmerkt als extreme metal. Klopt helemaal, ‘extreem’ van extreem goed weliswaar. Laat ze maar onze regionen afschuimen, ik en er helemaal klaar voor om eens stevig te headbangen.

Frederik Blieck (89)

Season Of Mist

Tracklist: 1. Universal Untruths 2. Decline And Fall 3. The Choir Invisible 4. New Salem 5. Hammering The Nails 6. Rituals Of Power 7. They Always Come Back 8. I Disavow 9. Naysayer