Darkened Nocturn Slaughtercult: Mardom

Zes jaar na ‘Necrovison’ zijn Onielar en haar companen terug van de partij met ‘Mardom’. Al tweeëntwintig jaar houden ze dit vol door op regelmatige basis constante kwaliteit op ons los te laten. ‘Mardom’ opent onheilspellend met ‘Inception Of Atemporal Transition’ en barst volledig los met ‘Mardom Echo Zmory’. Verwacht je maar nog steeds aan klassieke black metal zoals die einde jaren negentig gebracht werd door alle groten in het genre met dat verschil dat de productie nu ook haarscherp is. ‘Mardom’ is geworden wat je kan verwachten van Darkened Nocturn Slaugtercult: niets meer, niets minder. Ik vermoed dat dit gegeven niet veel extra nieuwe fans zal opleveren, maar de reeds bekeerden nog meer zal overtuigen. Met tien nieuwe nummers begint het bestaande oeuvre ondertussen serieus aan te dikken. Benieuwd welke nieuwe songs Onielar zal verwerken in de setlist. Ik zou eerlijk gezegd moeilijk kunnen kiezen uit zoveel moois. ‘T.O.W.D.A.T.H.A.B.T.E.’ bevalt me wel, aangezien iets melodieuzer dan de rest, maar de rest is eigenlijk evenzeer de moeite. Bovendien wordt het album mooi afgewisseld met enkele filmische instrumentale passages. Het is en het blijft traditionele black metal, maar dit gegeven betekent niet dat nieuw werk niet meer zou kunnen boeien. ‘Mardom’ is hiervan het beste bewijs.

Frederik Blieck (87)

War Anthem Records

Tracklist: 1. Inception Of Atemporal Transition 2. Mardom Echo Zmory 3. A Sweven Most Devout 4. T.O.W.D.A.T.H.A.B.T.E. 5. A Beseechment Twofold 6. Exaudi Domine 7. The Boundless Beast 8. Widma 9. Imperishable Soulless Gown 10. The Sphere