Putrefied Corpse: Left To Rot

Putrefied Corpse is een Nederlands death metal gezelschap dat reeds in 2013 werd opgericht, maar pas nu van zich laat spreken. ‘Left To Rot’ is dan ook, voor zover wij weten, hun enigste wapenfeit. Drummer Gerben Mol is waarschijnlijk nog de meest bekende van het vijftal, hij nam namelijk enkele jaren de honneurs waar bij Phlebotomized. Muzikaal is dit echter een heel ander beestje, Putrefied Corpse speelt immers death metal op grootmoeders wijze. Invloeden als Obituary, Gorefest en Death zijn dan ook op dit album te vinden. Dit album kan wel op onze goedkeuring rekenen, alleen vallen we over één euvel. Met name de grunts klinken ons met momenten geforceerd, en zit ons niet lekker. Dat zal dan wel ondergetekende zijn probleem zijn, aangezien dat nogal subjectief is. Over de screams struikelen we dan weer niet. Verder staat ‘Left To Rot’ bol met aardig riffs, vettig drumwerk en is het gewoon een grote ode aan het doodsmetaal van destijds, een stoffige productie niet incluis. Op ‘Procreation Of The Rotten Flesh’ vinden we gastvocalen van Per Boder van God Macabre terug, wiens diepe brul een declamerende monoloog mag afsteken. Voor ‘Cordon Bleu Of Her Curvaceaous Body’ (de andere titels zijn normaler, beloofd!) werd een videoclip gemaakt, die naar onze mening fans van jaren zestig splatterfilms wel zal kunnen bekoren. Op het einde brengt men nog een eerbetoon aan Obituary middels een cover van ‘Godly Beings’. Met ‘Left To Rot’ brengt Putrefied Corpse een mooi eerbetoon aan oude death metal, niet meer, maar zeker ook niet minder. Voor mensen in twijfel raden we ‘Necrotopia-Zombie Apocalypse’ aan.

Levi De Luycker (68)

Xtreem Music

Tracklist: 1. Intro 2. Smashed To Pieces 3. Cordon Bleu Of Her Curvaceous Body 4. Embrace Death In Solitude 5. Bloodbath 6. Sociopathic Monstrosity 7. Intro II 8. Obliteration Of Cerebral Arteriovenous Malformation 9. Procreation Of The Rotten Flesh 10. Necrotopia – Zombie Apocalypse 11. Joyful Repeating Movement 12. Godly Beings