Orphaned Land op 6 april te Roeselare.

Op de “We Do Not Resist European Tour 2019” van Orphaned Land is er ook een stop voorzien te Roeselare. Op zaterdag 6 april is de band immers te gast in De Verlichte Geest.

Orphaned Land zag het levenslicht in Israël in 1991 als Resurrection, maar een jaartje later al werd de naam gewijzigd tot Orphaned Land. In de beginperiode van de band zorgde het gezelschap voor een mix van doom, death metal en Midden-Oosterse folk. De invloeden van Midden-Oosterse folk bleven, de overige ingrediënten mocht je langzaam maar zeker als progressive metal. Tussen 1997, na nochtans twee knappe full-albums, viel het doek over Orphaned Land. Gelukkig werd de band in 2001 nieuw leven in geblazen. Sinds die heropstart zorgde Orphaned Land voor vier uiterst sterke full-albums waarvan ‘Unsung Prophets & Dead Messiahs’, dat vorig jaar op de markt kwam, het meest recente is. Het spreekt voor zich dat de heren dit album in de “spotlight” willen plaatsen op deze tournee.

Twee support acts zijn van de partij op deze tour. Het eveneens uit Israël afkomstige Subterranean Masquerade dat zich muzikaal laat gelden met een mix van psychedelica en progressive metal. De band werd in 1997 opgestart en de discografie van dit uitgebreid gezelschap telt drie full-albums waarvan ‘Vagabond’ uit 2017 het meest recente is.

Paratra komt uit India waar de band in 2012 werd opgestart door gitarist Samron Jude waarmee hij rock mixt met klassieke Indische instrumenten om zo tot een mix van folk, rock en metal te komen.

Drie eigenzinnige bands op zaterdag 6 april te Roeselare. Wie muzikaal geen oogkleppen op heeft, mag dit aankruisen in zijn agenda en zal ongetwijfeld niet teleurgesteld worden. Meer info vind je alvast op https://www.facebook.com/events/425446097981479/