Mortal Scepter / Deathroned: Mortal Scepter / Deathroned (split)

Deze twee nog relatief jonge Franse bands drukken zich allebei muzikaal uit aan de hand van thrash metal. Terwijl Mortal Scepter duidelijk de kaart van traditional thrash metal trekt, kiest Deathroned er voor om ook elementen uit death metal in hun sound onder te brengen. Deze split telt zes tracks die mooi evenredig verdeeld worden door beide bands: elk drie dus. Twee ervan zijn eigen werkstukken en de derde track van elke band is telkens een cover. Mortal Scepter mag openen en zorgt voor drie nummers pure thrash metal die snel, furieus en gedreven op je af denderen: niets nieuws onder de zon en ook hun versie van Death’s ‘Left To Die’ laat ons niet echt opveren. Hetzelfde kan ook gezegd worden over Deathroned, al klinken hun tracks muzikaal net iets beter, al zijn de vocalen hier de echte spelbreker. Niet enkel het accent ook het timbre sluit absoluut niet aan bij wat we verstaan onder “goed”. Deathroned kiest ervoor om een cover van ‘Sign Of Evil’ (Violent Force) neer te zetten. Enkel fans van de bands zelf of die hard thrash fanaten die echt alles in huis willen hebben wat het genre te bieden heeft, zullen dit aan hun collectie toevoegen.

Luc Ghyselen (50)

Dying Victim Productions DVP 102

Tracklist: 1. Mortal Scepter – Punitive Expedition / 2. Mortal Scepter – Perish With The Flesh / 3. Mortal Scepter – Left To Die / 4. Deathroned – Speed Takeover / 5. Deathroned – Night Of The Sinner / 6. Deathroned – Sign Of Evil