Hexecutor: Hangmen Of Roazhon (ep)

Het Franse Hexecutor, meer bepaald uit de buurt van Rennes, zorgt met ‘Hangmen Of Roazhon’ voor een vier tracks tellende ep. Het viertal – S. Chainsaw-Maeströr (bass), Putrid Vön Rötten (drums), Joey Demönömaniac (gitaar) en Jey Deflagratör (vocals, gitaar) – zorgt voor een heel snedige uptempo mix van speed metal en thrash metal die me wat doet denken aan “onze” Evil Invaders, maar dan wel van mindere kwaliteit. Dat elke track gedreven en energiek uit de speakers knalt, valt niet te ontkennen. Maar het niveau van dit kwartet komt bijlange na niet in de buurt van die van onze landgenoten. Voeg daar het vocale accent aan toe en je begrijpt maar al te goed dat Hexecutor een paar reeksen lager speelt. Maar om eens pretentieloos stevig uit de bol te gaan is dit genoeg. Om het schijfje daadwerkelijk aan je collectie toe te voegen … Tja, ik denk dat er betere opties zijn om je zuurverdiende euro’s aan te spenderen.

Luc Ghyselen (60)

Dying Victim Productions DVP 109

Tracklist: 1. Hangmen Of Roazhon 2. Soldiers Of Darkness 3. Consecrated Slaughter 4. Napalm Assault