The Neal Morse Band: The Great Adventure

The Neal Morse Band zorgde zo’n drie jaar geleden met ‘The Similitude Of A Dream’ voor een uiterst knap werkstuk. Het dubbel-album werd immens goed ontvangen en groeide al vlug uit tot een van de “masterpieces” uit de rijkgevulde muzikale carrière van Neal Morse (Spock’s Beard, Transatlantic, Flying Colors). Met ‘The Great Adventure’ zorgt The Neal Morse Band voor een nieuw absoluut meesterwerk. Ook dit album is opnieuw een dubbel-album geworden die stijlvol en vol klasse elementen uit classic rock, metal, jazz en klassieke muziek samen brengt in een zinderend geheel dat we onder de noemer progressive rock kunnen onderbrengen. De band – Neal morse (vocals, gitaar, keyboards), Mike Portnoy (drums, vocals), Randy George (bas), Bill Hubauer (keyboards, vocals), Eric Gillette (gitaar, vocals) – neemt je hier mee op een schitterende muzikale trip die begint met ‘Overture’ en je pas loslaat na de laatste tonen van ‘A Love That Never Dies’. Nergens tussen de tweeëntwintig nummers hoor je mindere fragmenten langs komen, alles wordt op een schitterende manier ingespeeld door muzikanten die stuk voor stuk hun instrumenten tot in de perfectie beheersen. Meer dan honderd minuten lang wervelen de klanken om je heen met stevig rockende momenten, maar ook met heel mooie ingetogen en sfeervolle momenten, zodat liefhebbers van het genre urenlang zoet zullen zijn met deze ‘The Great Adventure’. En meteen bewijzen Neal Morse en The Neal Morse Band nogmaals dat ze tot de absolute toppers in het genre behoren. Een “must have” voor elke rechtgeaarde liefhebber van progressive rock.

Luc Ghyselen (95)

Radiant Records

Tracklist: 1. Overture 2. The Dream Isn’t Over 3. Welcome To The World 4. A Momentary Change 5. Dark Melody 6. I Got To Run 7. To The River 8. The Great Adventure 9. Venture In Black 10. Hey Ho Let’s Go 11. Beyond The Borders 12. Overture 2 13. Long Ago 14. The Dream Continues 15. Fighting With Destiny 16. Vanity Fair 17. Welcome To The World 2 18. The Element Of Fear 19. Child Of Wonder 20. The Great Despair 21. Freedom Calling 22. A Love That Never Dies