Devil’s Gun: Sing For The Chaos

Hou je van no nonsens traditional heavy metal zonder franjes of veel opsmuk? Dan is ‘Sing For The Chaos’, het tweede album van het Zweedse Devil’s Gun precies wat je zoekt. Negen nummers lang zorgt dit vijftal – Joakim Hermansson (vocals), Philip Nilsson (gitaar), Jonatan Lavesson (gitaar), Oliver Emanuelsson (bass) en Fredrik Johansson (drums) – voor een echte stevige headbang party tot je je nekwervels niet meer voelt. Dit is stevig en krachtig materiaal, maar ook heel catchy en aanstekelijk: de hoogdagen van traditional heavy metal (begin jaren tachtig) zijn hier duidelijk terug! Vooral een naam als Accept komt meer dan eens in mijn hoofd rondspoken als ik deze Devil’s Gun beluisteren. Dit is echt no nonsense heavy metal waar nergens iets nieuws te bespeuren valt, waar de clichés uit het genre er vingerdik op liggen, maar elk nummer blijft na een eerste luisterbeurt reeds in je hoofd rondtollen. Drums en bass zorgen voor een stevige en solide basis. De riffs zijn krachtig, stevig en voor je het weet sta je reeds te headbangen. De gitaarsolo’s zijn melodieus en punctueel en staan in het teken van het nummer en niet van gitaarvirtuositeit. De vocalen van Joakim doen me vooral denken aan Udo Dirkschneider: er zijn mindere goden om mee vergeleken te worden. Vanaf opener ‘Killer Machine’ tot en met afsluiter ‘Bad To The Bone’ wordt je als luisteraar meegesleept in de geweldige aanstekelijke, maar krachtige sfeer. Elk refrein zit meteen in je hoofd gebeiteld en nodigt zo meteen uit tot meebrullen. Met schijfjes als deze ‘Sing For The Chaos’ van Devil’s Gun keer je tientallen jaren terug in de tijd (maar met een moderne productie) en geniet je pretentieloos: meer moet dat soms niet zijn!

Luc Ghyselen (88)

Black Lodge

Tracklist: 1. Killer Machine 2. Tear Down The Wall 3. To The Devil 4. Lights Out 5. Sing For The Chaos 6. Electrical Shock 7. Queen Of Destruction 8. Alligator Fuck House 9. Bad To The Bone