Ravenous Death: Chapters Of An Evil Transition

Sommige mensen kunnen niet stilzitten. Hoe verklaar je anders dat de Mexicanen van Ravenous Death samen in 24 bands spe(e)l(d)en? Okee, we hadden van nog geen enkel gezelschap gehoord, maar ook hier hebben we onze lokale helden. Met al die kilometers op de teller, in hoofdzakelijk death metalbands, liggen de verwachtingen dus hoog voor deze ‘Chapters Of An Evil Transition’. En naar onze mening lost het viertal dit zeker in. Aan de mix zal geen fortuin verloren gegaan zijn. Daar krijgt vooral de drum het te verduren, maar naast dit euvel vinden we dit vooral passend bij Ravenous Death. Met andere woorden, storen doet het allerminst. De band noemde zich naar het gelijknamig Vomitory nummer. Naast laatstgenoemde band kan je gerust Immolation, Vader en Grave aan de invloeden toevoegen. Dat ze de jaren negentig hoog in het vaandel dragen, kan je duidelijk horen. Toch is dit niet louter een tribute band. Daarvoor doen de heren teveel hun best om een eigen atmosfeer te creëren. Over het algemeen is dit het soort death metal dat rechtdoorzee gaat en zelden achterom kijkt. Toch heeft elke song iets wat het zich eigen maakt. De fenomenale kettingzaagsolo in ‘Doomed To Exist’, op ‘Awakening Of The Damned’ schittert het drumwerk, en de trage, gevoelsmatige riffs die ‘The Sinister Being’ opent, zijn allemaal punten waar de de groep uit de band springt. De talloze solo’s, die nergens over gebruikt worden, zijn trouwens om de vingers van af te likken. Ook het artwork verdient een vermelding, geen overdaad aan kleuren, maar een mooie, duistere death metal cover. Voor een debuut mag dit zeker tellen. Doorwinterde death metalfans mogen gerust in de beurs tasten. Voorlopig enkel op cd te verkrijgen, release via Memento Mori.

Levi De Luycker (80)

Memento Mori

Tracklist: 1. Prelude To Evilness 2. Doomed To Exist 3. Harvesting Hate 4. Evil Dementia (The Voices Of The Nobodies) 5. Awakening Of The Damned 6. Cursed Origin 7. Initation Ritual 8. The Sinister Being 9. Massacre Cult 10. Soul Consumed By The Occult