Behemoth, AB.

Behemoth, supports: Wolves In The Throne Room, At The Gates – 03/02/2019 – AB, Brussel.

18:50 Wolves In The Throne Room

Wolves In The Throne Room is een Amerikaanse black metal band uit Washington die opgericht is in 2003 en heeft ondertussen zes albums uitgebracht. Ze noemen zich ook wel “eco-black metal” omdat ze dan ook in een hutje in de natuur wonen. Dit verklaart ook de aankleding van het podium en de muziek word ook zo gebracht, je kijkt precies vanuit een venster in de natuur waar zij hun optreden geven. Wat ze brengen is zeker op een mysterieuze manier maar toch speciaal gebracht.

* Setlist: 1. Angrboda 2. The Old Ones Are With Us 3. Born From The Serpent’s Eye

19:40 At The Gates

Deze Zweedse band is een melodic death metal band die met hun snelle riffs een combinatie brengen van trash metal en death metal. In 1995 brachten ze de album ‘Slaughter Of The Soul’ uit die één van hun bekendste is. Wanneer deze band begint is de AB al goed gevuld tot in de nok en te horen aan het publiek hebben ze er zin in. At The Gates spelen op een professioneel niveau qua techniek, het aanbieden van een scala van verschillende verbuigingen in toon en toonhoogtes.

* Setlist: 1. To Drink From The Night Itself 2. Slaughter Of The Soul 3. At War With Reality 4. A Stare Bound In Stone 5. Cold 6. Daggers Of Black Haze 7. El Altar Del Dios Desconocido 8. Death And The Labyrinth 9. Heroes And Tombs 10. Suicide Nation 11. The Book Of Sand (The Abomination) 12. Blinded By Fear 13. The Night Eternal

21:00 Behemoth

Behemoth is een “must-see” op elke metalhead’s concert bucket list, en hun show in de AB kon op geen beter moment komen. Hun nieuw album ‘I Loved You At Your Darkest’ is uitgekomen op 5 oktober 2018. De Poolse black metal band gaat vandaag zijn nieuwe nummers brengen voor een uitverkochte menigte van fans. Ik was zeer aangenaam verrast over hoe Behemoth alles heeft verhoogd op een ander niveau, met zowel hun geluid als de productie.

* Setlist: 1. Wolves Ov Siberia 2. Daimonos 3. Ora Pro Nobis Lucifer 4. Bartzabel 5. Ov Fire And The Void 6. God = Dog 7. Conquer All 8. Ecclesia Diabolica Catholica 9. Decade Of Therion 10. Blow Your Trumpets Gabriel 11. Slaves Shall Serve 12. Chant For Eschaton 2000 13. Lucifer 14. We Are The Next 1000 Years 15. Coagvla

Met dank aan Markus Jacob (Nuclear Blast).

Tekst: Wendy Gombert.
Foto’s: Erwin Poppe.