Arch Enemy: Covered In Blood

Ja, ik geef het toe, ik ben een fan van Arch Enemy en dus kan de band weinig verkeerd doen. De studio-albums zijn stuk voor stuk machtige albums en live dendert de machine naar mijn gevoel nog net iets harder en strakker door de speakers. ‘Covered In Blood’ is het “nieuwste” werkstuk van het vijftal. Vierentwintig nummers die eerder succesvol waren voor tal van uiteenlopende artiesten krijgen hier een Arch Enemy behandeling. En … het werkt. OK, bij het ene nummer werkt het al iets beter dan bij een ander, maar steeds hoor je overduidelijk de Arch Enemy sound zonder dat het origineel echt geweld wordt aangedaan. Al deze covers zagen al eerder het levenslicht via tal van verschillende uitgaves. Nu worden ze dus samengebundeld op een cd waar pop, punk en heavy metal in een Arch Enemy jasje wordt gegoten. Ik heb voor alle duidelijkheid de namen van de originele artiesten bij de tracklist geplaatst. Misschien ben je immers wel fan van een van die bands en wil je ook eens kennis maken met de Arch Enemy-versie. Of misschien ben je, net als ik, een grote Arch Enemy fan en wil je de originele versie wel eens gaan ontdekken. Hoe dan ook, ik ben enorm tevreden dat al die covers nu op een schijfje geplaatst werden. En misschien zoek je wel naar de vocale verschillen tussen Alissa White-Gluz, Angela Gussow en Johan Liiva.

Luc Ghyselen (88)

Century Media

Tracklist: 1. Shout (Tears For Fears) 2; Back To Back (Pretty Maids) 3. Shadow On The Wall (Mike Oldfield) 4. Breaking The Law (Judas Priest) 5. Nitad (Moderat Likvidation) 6. When The Innocent Die (Anti-Cimex) 7. Warsystem (Skitslickers) 8. Armed Revolution (Skitslickers) 9. Spräckta Snutskallar (Skitslickers) 10. The Leader (Of the Fuckin’ Assholes) (Skitslickers) 11. City Baby Attacked By Rats (G.B.H.) 12 Warning (Discharge) 13. The Zoo (Scorpions) 14. Wings Of Tomorrow (Europe) 15. The Oath (Kiss) 16. The Book Of Heavy Metal (Dream Evil) 17. Walk In The Shadows (Queensryche) 18. Incarnated Solvent Abuse (Carcass) 19 Kill With Power (Manowar) 20. Symphony Of Destruction (Megadeth) 21. Aces High (Iron Maiden) 22. Scream Of Anger (Europe) 23. Starbreaker (Judas Priest) 24. The Ides Of March (Iron Maiden)