John Diva & The Rockets Of Love: Mama Said Rock Is Dead

Liefhebbers van hard rock, glam metal, hair metal, sleaze en aanverwante muziek genres krijgen er met deze John Diva & The Rockets Of Love een nieuwe band bij om in de gaten te houden. Met dit twaalf tracks tellende ‘Mama Said Rock Is Dead’ wordt je meteen terug gekatapulteerd naar de hoogdagen van het genre toen bands al Mötley Crüe, Van Halen, Aerosmith, … het voor het zeggen hadden. Het vijftal – naast vocalist John Diva hoor je Snake Rocket en J.J. Love op gitaar, bassist Remmie Martin en drummer Lee Stingray Jr. – stoomt hier op verbluffende wijze doorheen de twaalf tracks die stuk voor stuk pareltjes zouden zijn geweest in de jaren tachtig. Dat het niet bijzonder origineel is wat de heren – de heren zoeken hun heil in teksten over vrouwen, drank en rock ‘n’ roll feestjes – brengen, zal hen hoogst waarschijnlijk worst wezen. Het klinkt enorm aanstekelijk en krachtig en de heren mogen, naar onze bescheiden mening, al meteen op dezelfde hoogte geplaatst worden als bijvoorbeeld Kissin’ Dynamite, Crazy Lixx en aanverwanten. Dit betekent dat je aanstekelijke nummers krijgt voorgeschoteld die ervoor zullen zorgen dat een live concert van de heren uitmondt in een feestje waarin meebrullen en fun hebben centraal zullen staan. Indien je dus fan bent van het genre, mag je deze ‘Mama Said Rock Is Dead’ van John Diva & The Rockets Of Love blindelings aan je collectie toevoegen. Of ze hiermee Steel Panther achterna gaan, zal de toekomst moeten uitwijzen, al zijn we wel uiterst benieuwd naar een live concert van dit vijftal.

Luc Ghyselen (80)

Steamhammer / SPV

Tracklist: 1. Whiplash 2. Lolita 3. Rock N’ Roll Heaven 4. Wild Life 5. Blinded 6. Dance Dirty 7. Just A Night Away 8. Fire Eyes 9. Get It On 10. Long Legs 11. Toxic 12. Rocket Of Love