Altarage: The Approaching Roar

Met ‘The Approaching Roar’ is het Spaanse Altarage toe aan zijn derde full-album. Wie er precies achter dit Spaanse gezelschap zit, blijft alsnog een mysterie, maar hun immens loodzware death metal sound spreekt wel boekdelen. Altarage zag het levenslicht in de buurt van Bilbao en deed met hun eerste demo ‘MMXV’ (2015) al wat stof opwaaien. In 2016 was het eerste full-album reeds een feit – ‘Nihl’ – en een jaartje later was er reeds album nummer twee: ‘Endinghent’. Beide albums werden door fans en pers goed gesmaakt. Nu zijn ze reeds met album nummer drie: een productief gezelschap als je het ons vraagt. Op ‘The Approaching Roar’ vind je negen immens loodzware stukken death metal die zwaar en lang op de maag blijven liggen. De diepe en rauwe vocalen zijn moeilijk verstaanbaar, want die zitten dan ook nog eens iets dieper dan normaal in de immense geluidsbrij die de heren – vermoeden we toch – produceren. Tempo en ritmewisselingen zorgen voor variatie in dit uiterst grimmig geheel. Tere of gevoelige zieltjes zal Altarage hier niet mee winnen, wel liefhebbers van death metal tot extreme metal.

Luc Ghyselen (65)

Underground Activists / Season Of Mist SUA 097

Tracklist: 1. Sighting 2. Knowledge 3. Urn 4. Hieroglyphic Certainty 5. Cyclopean Clash 6. Inhabitant 7. Chaworos Sephelln 8. Werbuild 9. Engineer