Aaron Buchanan and The Cult Classics: The Man With Stars On His Knees

Meteen nadat Aaron Buchanan uit Heaven’s Basement stapte, werkte hij aan nieuw materiaal en een nieuwe band. Aaron Buchanan and The Cult Classics werd de naam van de band en deze ‘The Man With Stars On His Knees’ is het eerste resultaat van het gezelschap. Zelf zijn we nooit fan geweest van Heaven’s Basement en van de stem van Aaron. Dit is met deze band niet anders: de mix van alternative rock, wat hard rock, grunge en pop blijft van kracht. Rauwe en ruwe randjes worden mooi afgevijld om toch maar tot een sound te komen die een groot pak muziekliefhebbers zou moeten kunnen bekoren. Twaalf tracks komen langs en die maken stuk voor stuk kans om in de playlists van een radiostation als Studio Brussel te worden opgenomen. Dat de man een aardig stukje kan zingen, gaan we hier zeker niet ontkennen, maar wij gaan er zeker niet van in zwijm vallen. Ook op muzikaal vlak komen er best wel aardige momenten langs, maar die zijn, naar onze smaak, duidelijk in de minderheid om ons ├ęcht over de streep te trekken. We horen ook te veel passages langs komen die we eerder al eens hoorden bij andere bands. Maar hey, wie zijn wij, want met Heaven’s Basement scoorde Aaron Buchanan wereldwijd grote successen en dus zullen we er helemaal niet van opkijken als dit ook gebeurt met Aaron Buchanan and The Cult Classics.

Luc Ghyselen (65)

Listenable Records

Tracklist: 1. Show Me What You’re Made Of 2. All The Things You’ve Said And Done 3. Dancin’ Down Below 4. The Devil That Needs You 5. Journey Out of Here 6. The Man With Stars On His Knees 7. A God Is No Friend 8. Left Me For Dead 9. Mind Of A Mute 10. Morals? 11. Fire In The Field 12. Undertow