Gin Annie: 100% Proof

Gin Annie is een niet alledaagse naam voor een kwintet uit het Engelse Wolverhampton. Hun melodieuze hard rock is erg gitaar gedreven en ruw. Geen katjes om zonder handschoenen te pakken. Zanger Dave Foster, gitaristen Byron Garbett en Brian Green, bassist Phill Burrows en drummer Jack Ryland-Smith brengen op dit debuutalbum tien nummers waarmee ze hun eigen identiteit in de rockwereld proberen vast te pinnen. Het sterk gitaargericht geluid komt erg krachtig over en domineert volledig in de nummers. De originele intro van ‘Love Ain’t Here’ brengt ons dankzij het eerste gitaargeweld op kruissnelheid. Het rock ’n roll gehalte is aanstekelijk en laat je al van het eerste nummer niet onberoerd. Goede opener om deze onbekende band te leren kennen. Dezelfde virtuositeit vinden we in ‘Dead & Gone’ en ‘Chains’, al gaat het er een pak gemoedelijker en zwoeler aan toe. ‘Chains’ vinden we trouwens op YouTube terug: https://youtu.be/Ff5wg4spD2s. ‘Next 2 Me’ pakt het wat luchtiger en melodieuzer aan, al blijft de ruwe ondertoon behouden. Opnieuw een volle lading in ‘Damage’, dat soms wat AC/DC riffs tovert, maar de vocalen, baslijnen en drumritmes maken er toch compleet iets anders van. Na het ietwat negatief aanvoelende ‘Fallin’’ en ‘All I Want’ krijgen we, net als we het eigenlijk niet meer verwachtten, een powerballad. En afsluiten doen ze met een live gebracht nummer ‘Born To Rock n Roll’, waar ze nog eens alles geven. Als je van een gevarieerde smaak van ruwere rock met kantjes houdt, dan zit je hier goed. Dit debuut kent een goede productie en dat stimuleert om te luisteren.

Rocking Klingon (75)

Off Yer Rocka Recordings

Tracklist: 1. Love Ain’t Here 2. Dead & Gone 3. Chains 4. New Bad Habit 5. Next 2 Me 6. Damage 7. Fallin’ 8. All I Want 9. Haunt Me 10. Born To Rock n Roll