Imha Tarikat: Kara Ihlas

Imha Tarikat is een Duits black metal duo met Turkse roots. Vocalist en gitarist is ene Ruhsuz Cellât, op de drums hoor je ene Prowler en dit acht tracks tellend album is het eerste full-album van Imha Tarikat. Je krijgt snoeiharde black metal te horen van het soort “verpletter en vermorzel alles op je weg en neem zeker geen gevangen”. De heren beuken er dan ook genadeloos op los en dat vanaf de eerste seconde van opener ‘The Broken Seal’ tot en met de laatste noot van afsluiter ‘The Last Mysticism’. Zowat nergens wordt je tijd of ruimte gegund om even naar adem te happen: zo furieus, energiek en gedreven razend de heren doorheen deze acht tracks. En net daar knelt het schoentje een beetje voor ondergetekende: waarom eens niet wat gas terug nemen om zo een extra stevig contrast te creëren? Slect of minderwaardig is het dus zeker niet, enkel niet echt “my cup of tea”. Maar goed, ik weet ook wel dat er black metal fanaten zijn voor wie het van begin tot einde aan een duizelingwekkende vaart moet gaan, en dat is precies wat ze hier kunnen verwachten. Voeg daar een bijna onverstaanbare growl aan toe en je verkrijgt een idee van hoe Imha Tarikat klinkt: agressief, snoeihard en full speed ahead.

Luc Ghyselen (65)

Vendetta Records

Tracklist: 1. I-I: Çökmüş Mühür (The Broken Seal) 2. I-II: Akan Sır (The Flowing Wisdom) 3. II – I: Omninihai Çözümü (Omni-Final Solution) 4. II – II: Katarsis Vaazı (Catharsis Sermon) 5. III – I: Şafaksız Rüya (Dawnless Dream) 6. III – II: Kara Ihlas (Black Purity) 7. III-III: Imha Tarikatı (Sect Of Destruction) 8. IV: Son Mistisizm (The last Mysticism)