Tien jaar Oilsjt Omploft!

Voor de tiende verjaardag van Oilsjt Omploft hebben de organisatoren – een samenwerking tussen Rock ‘n’ Load Concerts en VZW Hambiance – een heel knappe affiche samengesteld. Op zaterdag 23 maart is de tiende editie een feit. De St Annazaal te Aalst is het uitgelezen decor om een stevig feestje te bouwen met tien bands die we je even kort willen voor stellen.

*The Sillycons is een West-Vlaams, uit de buurt van Brugge, gezelschap dat zich muzikaal uitdrukt aan de hand van punk en rock. Daverende no-nonsense punkrock zullen je deel zijn.

*Lethal Injury komt ook al uit West-Vlaanderen, maar zorgt voor een stevige thrash metal set waarin je ook invloeden uit death metal en black metal in ontwaart. Hun meest recente full-album ‘Melancholia’ (Wormholedeath Records) zorgt er reeds voor dat we echt uitkijken naar een live set van dit vijftal.

*Silence Means Death is een trio dat in 2006 werd opgestart en een energieke en gedreven mix van thrash metal, crossover en crust aflevert. Met uitzondering van een drietal splits is hun discografie nog maagdelijk wit.

*Skulled is een Duits gezelschap dat in 2008 in de buurt van Bremen werd opgestart. De heren zorgen voor een stevige en energieke mix van thrash metal en crossover. De discografie van de heren telt twee full-albums waarvan ‘Eat Thrash’ (2017) het meest recente is.

*Raw Power is een Italiaans gezelschap dat sinds 1981 aan een muzikale carrière timmert. Verwacht je aan een gedreven en energieke mix van thrash metal, hardcore, punk en crossover. De Discografie van deze heren telt reeds twaalf full-albums: genoeg keuze dus om een stevige set-list mee op te bouwen.

*Crisix is een Spaans gezelschap dat resoluut kiest voor gedreven en energieke thrash metal. De band werd in 2008 opgestart als Crysys, maar de heren beslisten in 2011 om onder de huidige naam verder te gaan. Vier full-albums staan voorlopig in hun discografie vermeld. Maar het is vooral tijdens live concerten dat de heren je echt overtuigen. Getuige daarvan was o.a. hun passage op het Alcatraz Metal Festival vorig jaar.

*Spermbirds komt uit Duitsland waar de band in de buurt van Kaiserslautern in 1982 werd opgestart. Sindsdien zorgt dit gezelschap voor hun versie van punk, punk rock en hardcore die tussen 1990 en 1993 even “on hold” stond. Hun discografie telt een tiental full-albums.

*Angelus Apatrida is een Spaanse thrash metal band die in 2000 werd opgestart. De heren hebben zes full-albums op de markt waarvan het meest recente, ‘Cabaret De La Guillotine’ (Century Media, 2018), op een aantal goede kritieken kan rekenen.

*The Kids zijn overduidelijk de bekendste punk rock formatie uit Vlaanderen. Wie kent immers niet het makkelijk mee te brullen ‘There Will Be No Next Time’? De band kende een eerste succesvolle carrière tussen 1976 en 1985. Sinds 1996 is de band terug actief.

*Entombed A.D. werd in 2014 opgestart door ex-Entombed leden. Het vijftal brengt een heel energieke, krachtige en stevige mix van death metal en death ‘n’ roll. De heren hebben ondertussen twee knappe full-albums op de markt. Live kan het gezelschap meestal nog net iets meer. Wij, van MUSIKA, koesteren in ieder geval nog hun concert als support van Vader dat ze vorig jaar ten beste gaven in Le Cercle in Chapelle-Lez-Hairlemont.

En of dat alles nog niet genoeg is, is er ook een pre-party gepland! Want op vrijdag 22 maart kan je terecht in JH Terlinden te Aalst waar de deuren open gaan vanaf 18.00 uur en je kan genieten van volgende bands: Spauch, Brewed In Belgium, Turbowarrior Of Steel, Scheisse Minnelli en No Redeeming Social Value.

Meer dan voldoende redenen dus om Oilsjt Omploft te bezoeken. Meer info vind je alvast op www.oiljstomploft.be of via de facebookpagina https://nl-nl.facebook.com/OilsjtOmploft/