Lucifera: La Caceria De Brujas

Het Colombiaanse Lucifera werd in 2008 opgestart door gitarist en componist David HellRazor en vocaliste / bassiste Alejandra Blasfemia. De overige plaatsen om de line-up te vervolledigen wisselen nogal vaak. Na een paar shows waarin Lucifera uitsluitend covers bracht, werd besloten om eigen werk te gaan spelen. Eerst nog pure thrash metal, maar gaandeweg maakte ook death metal deel uit van hun krachtige en stevige sound. Dit is ook het geval op deze ‘La Caceria De Brujas’, het vierde full-album voor Lucifera. Acht uiterst gedreven, energieke en agressief klinkende tracks vind je terug die in een heel stevig tempo over je heen razen. Maar dat het gezelschap ook iets anders kan dan genadeloos in sneltreinvaart op je inbeuken bewijzen ze met ‘Ceremonia Secular’. Het nummer krijgt een eigenzinnige heidense intro mee en wordt dan aan minder hoog tempo verder gezet. Maar die doet niets af van de brutale en agressieve sfeer die over het volledige album heerst. Daarna gaat de gashendel weer open en ligt het tempo weer verschroeiend hoog. Tijdens ‘Conjuro’ duiken ook wat mannelijke screams op tussen de immens agressief en krachtige vrouwelijke vocalen en zo krijgt dat nummer een apart accentje mee. Nog een iets apart nummer is het instrumentale afsluitende ‘Evocacin Del Caos’ dat eerder langzaam op gang komt, maar uiteindelijk mooi open bloeit. Een heel mysterieus klinkend einde komt er dan nog aan te pas, die je achterlaat met een vreemd gevoel. Absolute top is dit zeker niet, maar er zijn minder kwalitatieve bands actief. Wie bijvoorbeeld het Braziliaanse damestrio van Nervosa een warm hart toedraagt, moet zijn oor ook eens te luisteren leggen bij deze Lucifera. Hoogst waarschijnlijk ontdek je zo een extra band die je goedkeuring zal wegdragen.

Luc Ghyselen (76)

Dunkelheit Produktionen

Tracklist: 1. Arde En llamas 2. Sigillum Diaboli 3. Sortilegio 4. Ceremonia Secular 5. Pacto Pagano 6. Conjuro 7. Brujeria 8. EvocaciĆ³n Del Caos