Fearrage: Songs From The Sorrow (ep)

Fearrage is een Fins viertal dat in 2014 werd opgestart. Twee jaar later werd met ‘Resistence’ een eerste zes tracks tellende ep op de markt gebracht die hun muzikale visie – een mix van thrash metal, death metal en groove metal – verkondigde. Met deze ‘Songs From The Sorrow’ gaan ze op de ingeslagen weg verder. Vier tracks telt het zilveren schijfje dit maal en die laten een stevige en krachtige indruk na. Opener ‘The Day When Sun Fell Down’ kent nog een aarzelende intro, maar barst dan in volle kracht open. Thrash metal blijft het uitgangspunt maar de mooie break duid toch ook op melodic death metal elementen terwijl de heren daarna dan eerder de kaart groove metal trekken: een mooi opgebouwd en gevarieerd nummer. ‘Your Demise’ zorgt voor een gedreven en energieke mix van groove metal en thrash metal zonder dat de heren vergeten om het geheel ook melodieus te laten klinken. Tijdens ‘Only Affliction’ doet het vocale timbre me soms aan James Hetfield denken, er zijn mindere namen om mee vergeleken te worden. Dit is opnieuw een furieus en gedreven nummer gewordend at wil om zich heen slaat. Een mooie, uiterst melodieuze, gitaarsolo zorgt hier voor een knappe break tussen het geweld. Afsluiter ‘Those Who Do Not Remember The Past’ opent als een ballade maar wordt uiteindelijke een brutaal beukende geluidsmuur waartegen je niet kan tegen opboksen. ‘Songs From The Sorrow’ telt slechts vier tracks, maar die zijn stuk voor stuk knap opgebouwd en gearrangeerd zodat deze ep van Fearrage duidelijk naar meer smaakt.

Luc Ghyselen (82)

Inverse Records

Tracklist: 1. The Day When Sun Fell Down 2. Your Demise 3. Only Affliction 4. Those Who Do Not Remember The Past