Purgatory: Purgatory (ep)

Purgatory is een Amerikaanse band die later zijn naam zou wijzigen tot … Iced Earth. Op deze titelloze ep krijg je vijf nummers te horen van dit gezelschap die lang stof hebben liggen verzamelen op de zolder bij gitarist Jon Schaffer. Maar toen hij een tijdje terug opnieuw in contact kwam met vocalist Gene Adam werden plannen gesmeed om deze vijf nummers eens onder handen te nemen. Ook toenmalig bassist Bill Owen is van de partij. Toenmalig drummer Greg Seymour heeft het drummen afgezworen en voor deze tracks werd beroep gedaan op Mark Prator. Tweede gitarist Richard Bateman is al een tijdje niet meer en hij werd nu vervangen door Jim Morris. De nummers stralen pure jaren tachtig heavy metal uit en vooral King Diamond lijkt ons een grote invloed te zijn geweest. Een leuk hebbeding om te weten waar Jon Schaffer, en bij uitbreiding Iced Earth, voor stond in de beginjaren van een muzikale carrière. Knappe, krachtige songs die de jaren tachtig heavy metal doen herleven, maar dan wel in een hedendaagse moderne productie.

Luc Ghyselen (80)

Century Media

Tracklist: 1. In Your Dreams 2. Dracula 3. In Jason’s Mind 4. Jack 5. Burning Oasis