Magnum: Live At The Symphony Hall

Magnum is een rockband die in 1972 ontstond in Birmingham. Ze begonnen als coverband maar enkele jaren later brachten ze hun eerste eigen materiaal op de markt, getiteld ‘Kingdom Of Madness’. Zanger Bob Catley en gitarist Tony Clarkin zijn er al van dag één bij en samen met de recent vervangen keyboardspeler Mark Stanway bepaalden ze grotendeels de sound van de band. Ze hadden al elf albums uitgebracht toen in 1995 de band uit elkaar ging. Catley en Clarkin bleven samenwerken in hun band Hard Rain. Na enkele jaren werd dit project opgedoekt en werd Magnum terug nieuw laven ingeblazen. Sedert 2002 brachten ze opnieuw acht albums uit en deze live opname is dus de negende na de reünie. Drummer Harry James (Thunder) is intussen vervangen door Lee Morris (Little Angels, Paradise Lost). Toetsenist Mark Stanway is vervangen door Rick Benton. Deze live registratie werd tijdens hun “Road To Eternity”-tour op 19 april van vorig jaar in Birmingham’s Symphony Hall opgenomen. Met wat spijt zien we dat er geen beelden opgenomen werden, maar deze opname klinkt erg goed en met een klein beetje verbeelding sta je midden de zaal. Openen doen ze met ‘When We Were Younger’. De inmiddels eenenzeventig jaar geworden frontman klinkt misschien niet langer even jong, maar rocken kan hij nog zeker. Hij wordt bijgestaan door Tobias Sammet (Edguy, Avantasia) in ‘Lost On The Road To Eternity’. Het is een wisselwerking tussen Magnum en Avantasia die al enkele jaartjes het beste van beide bands naar voor brengt. Verder krijgen we ook ‘Peaches And Cream’, ‘Without Love’ en ‘Show Me Your Hands’ van hun laatste album. Daartussen vinden we enkele klassiekers, zoals ‘The Spirit’, ‘How Far Jerusalem’, ‘Vigilante’, ‘Les Morts Dansant’ en ‘All England’s Eyes’. De band sluit het concert af met ‘When The World Comes Down’. Dat de combinatie van dit muzikaal niveau en de toenemende leeftijd van de bandleden niet kan blijven duren is zeker, maar Magnum soigneert zijn fans als nooit tevoren. Gedurende een groot anderhalf uur komt de magie tussen de band en publiek tot leven en bewijst dat Magnum na al die jaren nog steeds tot de top behoort.

Rocking Klingon (84)

Steamhammer / SPV

Tracklist: cd 1: 1. When We Were Younger 2. Sacred Blood ‘Divine’ Lies 3. Lost On The Road To Eternity 4. Crazy Old Mothers 5. Without Love 6. Your Dreams Won’t Die 7. Peaches And Cream 8. How Far Jerusalem / cd 2: 1. Les Morts Dansant 2. Show Me Your Hands 3. All England’s Eyes 4. Vigilante 5. Don’t Wake the Lion (Too Old to Die Young) 6. The Spirit 7. When the World Comes Down