Ash Of Ashes: Down The White Waters

Ash Of Ashes is een Duitse band actief in het genre van de pagan / folk metal en ‘Down The White Waters’ is hun debuutalbum. Zoals typisch in dit genre zijn vaak leuke opzwepende riedels te horen: echter Ash Of Ashes bouwt ook hier en daar wat melancholische elementen in, niet zo vaak voorkomend in dit type metal. Ook horen we soms ingrediĆ«nten uit melodic metal en melodic death metal. Ash Of Ashes is dus niet de zoveelste pagan / Viking band maar een band die duidelijk invloeden van metal subgenres combineert in een leuk geluid. Dit is geen topalbum maar een aardig debuut. Het openingsnummer is pure pagan en je ziet in gedachten de horden Vikings ten strijde trekken. Op ‘Ash To Ash’ gaat het er sneller en steviger aan toe met gegrunt afgewisseld met cleane zang: mooi staaltje melodic death. ‘Sea Of Stones’ begint slepender en de zang is klagerig maar mooi, het gitaarspel is hier best ok. ‘Seven Winters Long’ gaat op dit elan verder met een leuk en rustig deinend tempo. Op ‘In Chains’ gaat het tempo weer de hoogte in: leuke strakke riffs. ‘Chambers Of Stone’ is gewoonweg stevige metal zonder meer. Conclusie: leuk, een goed album zonder meer. Eens en leuke afwisseling maar geen album om grijs te draaien: daarom staan er te weinig topnummers op.

Bart Verlinde (75)

Independent Release

Tracklist: 1. Down The White Waters 2. Flames On The Horizon 3. Ash To Ash 4. Sea Of Stones 5. Springar 6. Seven Winters Long (The Lay Of Wayland) 7. In Chains (The Lay Of Wayland) 8. The Queen’s Lament (The Lay Of Wayland) 9. Chambers of Stone (The Lay Of Wayland) 10. Outro