ThroneFest dit jaar op 8 en 9 juni.

ThroneFest is een gevestigde waarde geworden in onze contreien: liefhebbers van black metal hebben dan ook al een tijdlang zaterdag 8 en zondag 9 juni in hun agenda gemarkeerd. Twee dagen lang zal zaal Kubox te Kuurne weer daveren op black metal.

De organisatie liet een een paar maanden terug al in zijn kaarten kijken toen men het Zweedse Watain, Het Finse Impaled Nazarene en het Griekse Varathron aankondigde. Onlangs voegde men daar nog een pak namen aan toe die ervoor zorgen dat de kaartjes dit jaar heel snel zullen gaan.

Topper in het rijtje met nieuwe namen is ongetwijfeld het Noorse Satyricon. Maar ook de overige namen zorgen bij MUSIKA voor een aantal vreugde dansjes. Zo wordt ook het Noorse Taake aan de line-up toegevoegd. Uit Ijsland komen Svartidaudi en Almyrkvi over. Maar ook het Amerikaanse Uada, het Canadese Panzerfaust, het Duitse Krater en het Filipijnse Deiphago maken hun opwachting. Van Belgische kant mogen we al Coldborn verwachten, terwijl het Franse Seth een speciale show zal brengen. Ze zullen immers hun volledige album ‘Les Blessures De L’├éme’ brengen.

Maar vooraleer we ons mogen opmaken voor dit festival, pakt de organisatie, samen met Wilde Westen, ook uit met een concert in De Kreun te Kortrijk. Op donderdag16 mei zijn het Poolse Mgla, het Canadese Revenge en het eveneens Poolse Doombringer er immers te gast.

Meer info i.v.m. ThroneFest of dit concert kan je vinden op volgende facebook pagina’s: https://www.facebook.com/events/337908500124051/ of https://www.facebook.com/events/2192122854392980/

Ook op de volgende websites vind je meer info: www.thronefest.be of www.wildewesten.be