Electric Mary: Mother

Voor liefhebbers van classic rock, hard rock en / of stoner rock is het uit Melbourne, Australië afkomstige Electric Mary al lang een band van betekenis. Met ‘Mother’ komt het gezelschap er, eindelijk volgens de liefhebbers van de band en het genre, aan met zijn vierde full-album. Electric Mary werd in 2003 opgestart vocalist en songschrijver Rusty Brown en met drummer Venom, bassist Alex Raunjak en de twee gitaristen Pete Robinson en Brett Wood vond hij de muzikanten om zijn songs gestalte te geven. ‘Four Hands High’ (2004) zorgde voor de eerste schokgolven. ‘Down To The Bone’ (2008) volgde en ‘III’ (2011) bevestigde al het goed dat reeds over Mother Mary werd gezegd en gechreven. Tussendoor zorgden tournees als support voor o.a. Whitesnake, Judas Priest, Deep Purple, Kiss, Alice Cooper, …, maar ook onder eigen naam ervoor dat zowat elke rock en / of metal fanaat de band ook live aan het werk kon zien. Dit resulteerde ook reeds in het live album ‘Alive In Helldorado’, waar de energieke sound van het gezelschap nog eens speciaal werd vastgelegd. En nu is er dus deze ‘Mother’, die eigenlijk gewoon verder borduurt op het eerder uitgebrachte werk. Het vijftal zorgt voor acht gedreven en energiek klinkende hard rock / stoner rock tracks die elke liefhebber van het genre weet te begeesteren. Geen franjes of andere poespas: gewoonweg eerlijk harde rock ‘n’ roll met machtige drumslagen, pompende basslijnen, stevige en krachtige riffs die worden afgewerkt met inventieve melodieuze gitaarsolo’s en lichtjes rauwe, whiskey soaked vocalen die perfect bij dit soort muziek passen. Kortom, alles is opnieuw voorhanden om de liefhebbers van het genre te doen watertanden en te doen uitzien naar een nieuwe doortocht van deze vijf Aussies. Met ‘Mother’ zorgt Electric Mary opnieuw voor een “must have”-album in het (sub)genre die opnieuw stevige schokgolven door het rock / metal genre zal sturen in dit nog prille jaar! Met nog geen vijfendertig minuten is dit zowat het enige minpunt aan dit album: het mag allemaal iets meer zijn!

Luc Ghyselen (92)

Listenable Records

Tracklist: 1. Gimme Love 2. Hold Onto What You Got 3. How Do You Do It 4. Sorry Baby 5. The Way You Make Me Feel 6. It’s Alright 7. Long Long Day 8. Woman