Devil’s Hand: Devil’s Hand Feat. Slamer & Freeman

Twee grote namen die samenwerken op een album, dat kan potentieel hebben. Mike Slamer is naast gitarist ook bassist, drummer, keyboardspeler, producer en tekstschrijver. Andrew Freeman kennen we als zanger van Last In Line. In de nummers kan je soms wat flarden van hun eigen band terugvinden zoals Steelhouse Lane, Seventh Key en Last In Line, maar dit album gaat nog iets verder. Het gitaarspel van Mike Slamer is gewoon adembenemend en inspirerend. Zijn riffs en soleerwerk is prachtig. De ruige, krachtige en soulvolle vocalen erbovenop maken de tracks af. Het poppy ‘We Come Alive’ is een gitaargerichte opener. Het nummer loopt op het randje en neigt soms naar pop en soms naar rock. Met een innemende melodie worden we meegesleept in hun verhaal. ‘Falling In’ gaat op dat elan verder en hiervan kan je trouwens ook een videoclip vinden: https://www.youtube.com/watch?v=B4KonAajbqQ. Het rocknummer kent in zijn drie maanden bijna 50000 weergaven en dat wil toch iets zeggen. De melodieën nodigen uit en geven een knipoog naar de grote bands in dit genre. ‘One More Time’ gooit het dan weer over de cowboyside. Deze track start met akoestische gitaar zoals Bon Jovi dat op zijn soloplaat ook deed. Een beetje meer tempo in ‘Another Way To Fly’ en ‘Drive Away’. Vooral deze laatste komt erg krachtig over. ‘Justified’ is een ballad met alweer sterk vocaal werk, die we halverwege terugvinden. Lekkere groovy basslijnen zijn volop troef in het energieke ‘Rise Above It All’. Titeltrack ‘Devil’s Hand’ laat de beide muzikanten sterk naar voor komen en rockt de pannen van het dak. ‘Unified’ kent krachtige en intieme momenten, een mooie balans. Ook AOR vinden we in ‘Heartbeat Away’, waar de gitaren een stuk minder actief zijn en de melodieën prominenter aanwezig zijn. Knap nummer. En wie het nog eens ruig en hard wil, vind zijn gading wellicht in de afsluiter ‘Push Comes To Shove’, waar de registers nog eens open getrokken worden. Het venijn van de duivel zit werkelijk in zijn staart. De samenwerking tussen deze twee muzikanten, die Devil’s Hand als bandnaam gebruiken, zorgde voor een echt sterk hardrock-album dat soms de lijntjes naar AOR durft te raken en toch een moderne toets kent.

Rocking Klingon (80)

Frontiers Records FRCD 900

Tracklist: 1. We Come Alive 2. Falling In 3. One More Time 4. Another Way To Fly 5. Drive Away 6. Justified 7. Rise Above It All 8. Devil’s Hand 9. Unified 10. Heartbeat Away 11. Push Comes To Shove