The Damned Few: The Dirt (ep)

The Damned Few is een Nederlands viertal – Dion Legebeke (vocals), Michiel Jansen (gitaar), Mark Ten Hove (bass) en Piero Sestu (drums) – dat met ‘The Dirt’ zijn debuut in eigen beheer op de markt brengt. Het schijfje telt vijf nummers die je kan onderbrengen in het vakje retro rock of alternative rock. Vijf nummers die krachtig en gedreven uit de speakers knallen met denderende drumroffels, stevige basslijnen, krachtige gitaarlijnen en goed uitgevoerde puntige gitaarsolo’s. Voeg daar de krachtige vocalen van Dion aan toe en je verkrijgt een set nummers die me bij momenten doen denken aan Blues Pills. Vooral de vocalen hebben een bluesy soulvol, maar wel krachtig timbre, terwijl de mix van seventies styled rock, blues, psychedelica en wat grunge de muzikale basis vormen. Zo indrukwekkend als Blues Pills is dit nog niet, maar geef dit kwartet de nodige ervaring en ruimte en ze komen er wel. ‘The Dirt’ is alvast een heel mooi visitekaartje waarop The Damned Few terecht trots kan zijn. Nog op zoek naar een strakke en stevige band voor uw festival? Misschien is The Damned Few net wat je nog nodig hebt.

Luc Ghyselen (80)

Independent release

Tracklist: 1. Hypnotized 2. Woman 3. Shattered Sun 4. Dive 5. My Way Or Highway