Bloody Times: On A Mission

Met ‘On A Mission’ is Bloody Times toe aan zijn tweede full-album. Bloody Times werd in 2014 opgestart als een project rond bassist / songschrijver Simon Pfundstein die hiermee zijn liefde voor heavy metal wilde delen. Terwijl Simon op het debuut ‘The Fire Of Immortality’ zich enkel liet omringen met drummer Raphael Saini, vond hij dit keer een aantal bevriende collega’s bereid om een handje toe te steken. Zo maken dit keer o.a. John Greely (vocals), Ross “The Boss” Friedman (gitaar), Marco Cossu (gitaar) en Rüdiger Weiß (keyboards) hun opwachting. Het levert negen heavy metal / true metal tracks op die vooral schatplichtig zijn aan Manowar, maar nergens het niveau halen van deze band. We gaan eerlijk zijn: de songs bevatten zowat elke cliché uit het genre die er maar zijn en boeien ons niet. Ook de vocalen van John spreken ons niet echt aan: het is net alsof hij zich de hele tijd forceert om extra kracht in zijn stem te leggen. Met uitzondering van een paar gitaarsolo’s hier en daar bleven we eigenlijk echt op onze honger zitten. Dat Bloody Times waarschijnlijk wel wat albums aan de man / vrouw zal brengen zal dan voornamelijk te danken zijn aan de namen in de line-up, maar wij kennen een heel pak bands met mindere “namen” in de line-up die beter werk afleveren. Op welke missie Bloody Times ook is, er is nog een pak werk aan de winkel.

Luc Ghyselen (50)

Independent Release

Tracklist: 1. Alliance 2. Fort Sumter 3. Die In A Hole 4. Curse Of Genevieve (reworked) 5. Future Secret 6. Operation Focus 7. The Warning (Until Blood Boils pt.1) 8. The Revenge (Until Blood Boils pt.2) 9. Day Of Collapse