Behemoth op 3 februari in Brussel

Op zondag drie februari moeten metal liefhebbers kiezen tussen twee mooie affiches. In de AB te Brussel krijg je Behemoth als headliner terwijl in je zaal Trix te Antwerpen vier bands aangeboden krijgt met Amorphis als headliner.

Het Amerikaanse Wolves In The Throne Room mag openen. Dit black metal gezelschap ontstond in 2002 en zorgde sindsdien voor zes goed ontvangen albums waarvan ‘Thrice Woven’ (2017) het meest recente is. Vergeet niet dat de band een dosis ambient in hun sound mixt.

Het Zweedse At The Gates wordt aanzien als een van de grondleggers van de Gothenburg death metal sound. De band ontstond in 1990 maar hield het reeds een paar keer voor bekeken om dan telkens even hard terug te slaan. De discografie van At The Gates telt zes albums waarvan ‘To Drink From The Night Itself’ (Century Media, 2018) het meest recente is.

Absolute top in het (sub)genre is het Poolse Behemoth. De band ontstond in 1991 en telt met vocalist / gitarist Nergal nog een lid van de originele line-up. Album na album – met het meest recente album, ‘I Loved You At Your Darkest’ (Nuclear Blast, 2018) zitten ze ondertussen aan nummer elf – stijgt de populariteit van dit gezelschap dat oorspronkelijk pure black metal bracht, maar daar zijn gaandeweg ook elementen uit death metal in hun sound verschenen. Maar het zijn niet enkel de albums die nieuwe zieltjes winnen, daar Behemoth ook live garant staat voor spetterende concerten. Wie er bij was op de laatste editie van Alcatraz kan dit enkel beamen: Behemoth is klaar om een heuse topper te worden.

Meer info vind je alvast op www.abconcerts.be alsook op www.biebob.be