Vandor: In The Land Of Vandor

Nog nooit gehoord van het Zweedse Vandor? Wij tot voor kort ook nog niet, maar met dit debuut is daar verandering in gekomen. Welkom in de wereld van power metal die Vandor hier uit tekent. De band werd opgestart door de twee broertjes Bjerde: Vide (vocals, gitaar) en Alve (bass, vocals). Al vlug vonden ze gelijk gestemden: gitarist Jack L. Stroem en toetsenist Uno Rosengren die beiden ook instaan voor background vocalen. Op drums vinden we hier sessie drummer Robin Risander en Anja Hedenskog voegt er wat vrouwelijke vocalen aan toe. ‘In The Land Of Vandor’ telt elf tracks die voor goed in gehoor liggende power metal zorgen. Die nummers worden melodieus gebracht en klinken best wel aanstekelijk, maar voegen niets toe aan wat we reeds kenden in het genre. Het zal er waarschijnlijk wel voor zorgen dat een pak liefhebbers de teksten zullen meebrullen tijdens live concerten, net zoals er ook een pak zullen zijn die de luchtgitaar zullen omgorden en daar is natuurlijk niets mis mee. Maar echt opvallen tussen de massa aan releases die elke week om onze aandacht schreeuwen, doet deze Vandor niet. De heren zouden naar het schijnt al aan een tweede album werken, maar zouden misschien beter wat gas terug nemen en in alle rust aan nieuw werk werken nadat ze hebben gezien wat de impact is van dit debuut bij de power metal fanaten. Slecht of minderwaardig is deze ‘In The Land Of Vandor’ allerminst, maar een hoogvlieger is dit ook absoluut niet en echt wild worden wij er alvast niet van.

Luc Ghyselen (65)

Independent Release

Tracklist: 1. Dark Times 2. Wrath Of The Night 3. Beneath the Sky 4. Warriors Of Time 5. Possessive Eyes 6. Uncover The Earth 7. Serving Their Needs 8. With Bleeding Hands I Stand 9. The Land Of Vandor 10. In The Shadows 11. Possessive Eyes (acoustic)