Lugnet: Nightwalker

Lugnet is een Zweedse retrorock band (tiens, waar hebben we dat nog gehoord?). ‘Nightwalker’ is hun tweede album, na het gelijknamige debuut uit 2016. Ondertussen wijzigde de line-up: nieuwe zanger, Johan Fahlbergs (Ex-Jaded Heart) en gitarist, Matti Norlin. Opener ‘Die For You’ geeft meteen alle geheimen prijs (The Free, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple …). Verre van slecht, even wennen aan de sound, die misschien een wat betere productie nodig had gehad. Geheel in seventies stijl krijg je maar acht nummers. Persoonlijk vind ik dit voldoende, tenminste als de prijs van de cd / lp er ook naar is. Er zitten geen vullers tussen, dat is ook al iets. Verwacht geen mirakels, want het is echt wel vintage recycling wat Lugnet doet, maar dat mag. Pride & Joy Music, het label, gelooft blijkbaar in de band en dat is gerechtvaardigd op basis van de twee albums die de band nu heeft als oeuvre. De echte seventies en / of stoner fans gaan dit album zeker kunnen waarderen.

Frederik Blieck (77)

Pride & Joy Music PJM 11749

Tracklist: 1. Die for You 2. Begging 3. Never Again 4. Death Laughs At You 5. Nightwalker 6. Living In A Dream 7. Cockroach 8. Kill Us All